Com serà la Festa Major de Sant Cugat 2024?

(16/4/2024 – Redacció)

Tot i que encara no s’ha fet públic el programa oficial d’aquesta Festa Major, comencem a conèixer ja moltes novetats d’aquesta festa grossa que enguany es durà a terme del 27 al 30 de juny. La darrera ha estat el pregoner, que serà l’escriptor santcugatenc Xavier Bosch. L’alcalde l’ha donat a conèixer en una publicació a les xarxes on ha adelantat altres novetats.

Grans concerts
Una altra de les novetats que s’han anunciat són alguns dels caps de cartell dels grans concerts d’aquesta edició com el músic barceloní El Triquell, amb la seva música pop i urbana, el 28 de juny a les 23 h, al Parc de Can Vernet . També repeteix a la Festa Major de Sant Cugat un altre grup que ja va actuar a l’edició del 2021, el Pony Pisador, el 29 de juny, a la 01 h, a la plaça d’Octavià. També actuarà Cookah P & Boom Boom Fighters, el 29 de juny, a les 00.45 h, al Parc de Can Vernet. En poc més de dos anys de trajectòria, aquest grup ha aconseguit capgirar el panorama festiu del país amb una fórmula musical que s’alimenta de la tradició jamaicana del reggae i el dancehall dels anys 80 i 90.

Publicitat

Canvis d’ubicació
Un dels canvis que ja s’havien anunciat és el trasllat de la fira d’atraccions, que passarà del Parc de can Vernet, on hi ha estat durant prop de 20 anys, al Parc de la Pollancreda. Els grans concerts s’oranitzaran al parc Ramon Barnils i s’elimina com a espai l’Arborètum. Tampoc es durà a terme la caseta del CPA per la retallada del 65% a la seva subvenció. No és la única, el programa d’aquesta Festa Major estarà marcat per la reducció del pressupost municipal arrel del dèficit a l’Ajuntament. Enguany la Festa Major no comptarà amb la Botiga al Carrer, ja que dissabte 29, Sant Pere, no és laborable.

Josep Maria Vallès, alcalde de Sant Cugat: “La Festa Major Alternativa passa a ubicar-se a la rambla del Celler. recuperem espais com el parc de Ramon Barnils i els Jardins del Vallès, i activitats com la baixada d’andròmines i el cinema a la fresca. I el parc de Can Vernet tornarà a ser la seu de les activitats i concerts pels més joves. No hi mancaran els tradicionals paga-li Joan. Apunteu-vos, jo també el ballaré, com sempre!”.

Publicitat

D’altra banda, es recuperen alguns espais i activitats com el parc Ramon Barnils que tornarà a ser l’escenari de totes les propostes de Dansa. També es recuperen els Jardins del Vallès, zona que estava en obres l’any passat, per ubicar-hi la programació de Cors i Gòspels. Quant a activitats, es recupera la Baixada d’Andròmines a l’av. Francesc Macià, a càrrec del cau Berenguer El Gran, i també el Cinema a la Fresca, de caire familiar, al parc Central.

El Concurs d’Arrossos
Un dels actes més concorreguts, el Concurs d’Arrossos de Festa Major, enguany ampliarà el nombre de participants i es durà a terme a la mateixa ubicació que van estrenar l’any passat, la zona del parc de Can Vernet. Els organitzadors obriran les inscripcions el pròxim 20 de maig i ja podeu consultar les bases i tots els detalls de com fer-ho al web de Televisió Sant Cugat.

Inscripcions imminents

PAGA-LI JOAN

29 juny, a les 20.15 h a l’Hort de l’Abat

Inscripcions via formulari online, del 24 de maig fins al 7 de juny

Assaigs: dimecres i divendres de 18.30 a 19.30 (infants), de 20 a 21 h (adults) als Jardins del Paga-li Joan. En cas de pluja es fan al Celler Modernista.

Dies d’assaig: 31 de maig i  5, 7, 12, 14, 19, 21 i 26 de juny.

L’enllaç al formulari d’inscripció d’aquest any és https://forms.gle/4WAzeaZwXY6epCmm8

43è CONCURS D’ARROSSOS

30 de juny, a les 13 h a l’av. Can Volpelleres

Organitza: Amics dels Veterans i la Regalèssia

Inscripcions a partir del 20 de maig al web www.amvere.com

BAIXADA D’ANDRÒMINES

28 juny, a les 19 h al pg. de Francesc Macià

Organitza: Pioners i Caravel·les de l’AEiG Berenguer El Gran

Inscripcions a androminesfm2024@gmail.com, fins al 23 de juny

OPEN MIC DE FESTA MAJOR

27 de juny, a les 20.30 h a l’Escenari La Pua, a la plaça de Barcelona- La Taverna

Organitza: La Pua- Oficina Musical

Inscripcions a openmiclapua@gmail.com, a partir del 3 de juny