Col·lectius feministes del Vallès reclamen des de Sant Cugat acabar amb totes les violències masclistes(26/11/2021 – Redacció/)  

Des de principi d’any l’Ajuntament ha atès 103 dones per violència masclista. Aquesta dada significa un augment del 51’5% respecte al 2020. És més en l’àmbit català, les denúncies per violència de gènere han augmentat, amb un total d’11.407. A més des de diferents col·lectius i administracions alerten de l’augment de la violència masclista entre els joves.

Per aquest motiu el dijous 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència Masclista, col·lectius feministes de tot el Vallès, entre ells el santcugatenc Hora Bruixa, s’han manifestat pels carrers de Sant Cugat per dir prou a totes les violències masclistes que actualment encara pateixen les dones.

Manifestació convocada per col·lectius feministes del Vallès

Unes 400 persones es van concentrar a la plaça Lluís Millet en una manifestació que va recórrer diferents carrers de la ciutat i en què van participar dones de totes les edats i homes. L’objectiu: cap agressió sense resposta, reclamar que el masclisme és terrorisme i denunciar totes les violències cap a les dones, des de la que s’exerceix des de la llar o per persones conegudes fins a la violència institucional o els discursos dels partits d’extrema dreta.

A la vegada les manifestants van canviar els noms dels carrers per noms de dones assassinades per violència masclista.

La manifestació va acabar a la plaça d’Octavià on es va fer una performance i es va cantar l’himne feminista ‘Canción sin miedo‘ de la cantautora mexicana Vivir Quintana.