Site icon TV SantCugat.cat

Ciutadans vol prohibir el consum d’alcohol a la via pública a Sant Cugat

03/11/2021 – Redacció

El grup municipal de Ciutadans presentarà una moció, en representació de l’Associació Sant Cugat Restauració i Oci Nocturn, en el proper ple de novembre per acabar amb el consum d’alcohol a la via pública i incrementar la seguretat als espais d’oci nocturn de la ciutat. El text demana que l’Ajuntament incrementi les mesures d’inspecció i control per evitar la venda de begudes alcohòliques a menors, ja que “l’elevat índex de consum d’alcohol és especialment preocupant entre els joves, que s’inicien al consum cada vegada a una edat més primerenca“.

Policia Local davant d’un local d’oci nocturn

La iniciativa també reclama un “increment de la vigilància i seguretat al tancament dels establiments d’oci nocturn amb una major presència policial“. A més, la moció insta a desenvolupar campanyes informatives de prevenció i sensibilització entre els joves.

Publicitat

Finalment, la moció planteja estudiar fórmules i propostes d’oci nocturn dirigides als joves “que vagin encaminades al foment d’un oci més segur, saludable, responsable i de qualitat“.

Carretera de Rubí després d’un botellot

A Sant Cugat no hi ha cap ordenança que prohibeixi beure alcohol al carrer i des de l’equip de govern neguen que hi hagi cap necessitat de modificar la normativa. Actualment el que sí que està vigent és la normativa covid que determina que en les reunions que suposin la concentració de persones en espais públics entre la 1 i les 6 h no es permet el consum d’aliments i begudes.

A més, el consistori va organitzar aquest mes d’octubre el 1r Fòrum Jove de Sant Cugat amb l’objectiu de buscar alternatives d’oci juvenil. Tot i això des del govern local asseguren que Sant Cugat no té un problema greu amb els botellots.

Publicitat

Exit mobile version