Site icon TV SantCugat.cat

Ciutadans presentarà una moció de suport a l’educació concertada al proper ple

ciutadans-escola-concertada-santcugat

13/03/2019 – REDACCIÓ /

El grup local de Ciutadans ha presentat una moció a favor de l’educació concertada i de la lliure elecció de centre educatius que portarà al proper ple municipal.

A la moció, Ciutadans demana que es garanteixi la disponibilitat de l’oferta educativa actual i la llibertat d’elecció de les famílies.

Publicitat

El portaveu del grup municipal de Ciutadans, Aldo Ciprian, assenyala en un comunicat que “l’article 108 de la llei Orgànica 2/2006, de 3 de maig d’Educació estableix que la prestació del servei públic d’educació es realitzarà a través dels centres públics i privats concertats”, reconeixent per tant que “l’ensenyament concertat és una peça clau per a garantir tant el dret a l’educació com a la llibertat d’ensenyament“.

Ciutadans, a favor de les deduccions de les aportacions a la fundació dels centres concertats

També mostra la seva preocupació per l’aplicació retroactiva dels canvis de criteri respecte a la normativa fiscal respecte a les deduccions per donacions a centres d’educació concertats. Ciutadans Sant Cugat creu que s’ha d’evitar que els escasos recursos de l’Agència Tributària es destinin a la comprovació masiva de les famílies que envien als seus fills a l’escola concertada.

Publicitat

En els darrers mesos ha trascendit als mitjans que Hisenda s’estaria plantejant evitar que les famílies es dedueixin la quota que les famílies fan a la fundació de l’escola perquè consideren que no és una donació.

Aldo Ciprián ha afegit sobre aquest cas que “la formació taronja juntament amb el PP i el PDeCAT, ja van votar en el Congrés a favor d’una proposició no de llei per a mantenir les deduccions a l’escola concertada, deduccions que pretenia suprimir el PSOE”.

Pots veure en directe si aquesta moció tira endavant el proper dilluns dia 18 de març a partir de les quatre de la tarda a Televisió Sant Cugat i a la web a l’enllaç del directe.

Exit mobile version