Ciutadans denuncia l’Ajuntament de Sant Cugat per adjudicacions a dit d’1,4 milions

15/05/2019 – REDACCIÓ /

Ciutadans de Sant Cugat ha presentat una demanda a la Fiscalia contra l’Ajuntament del municipi per presumptes adjudicacions a dit a particulars i entitats per valor d’1,4 milions d’euros. Ho ha anunciat el portaveu de la formació al Parlament, Carlos Carrizosa, que en una visita a aquesta població ha acusat l’actual executiu de “corrupció” i ha dit que és un “escàndol” que el PDeCAT “segueixi robant”.

Publicitat

El diputat ha recordat el vincle de la població amb el ‘cas Palau’ i els 167.000 euros de comissions que CDC, Fèlix Millet i Jordi Montull van cobrar per l’adjudicació a Ferrovial de les obres del PAV3 de la ciutat. A la demanda, a la qual ha tingut accés TV Sant Cugat, la formació alerta que l’Ajuntament hauria sol·licitat crèdits per pagar serveis “perfectament programables” i “gens imprevisibles” que s’haurien atorgat sense concurs.

Ciutadans alerta que en un informe del 12 de febrer de 2019, l’interventor general de l’Ajuntament va posar de manifest que en els darrers anys ha existit una “absència de sotmetiment a la imperativa normativa de contractació pública intencionada i estructural”.

ciutadans-acusa-ajuntament-adjudicacions-dit
Carlos Carrizosa amb Aldo Ciprian en la seva visita a Sant Cugat dimarts passat.

Assenyala que el consistori ha aprovat crèdits per un valor d’1,4 milions d’euros per pagar a entitats i particulars que haurien executat “serveis plenament idonis per fer-se amb contractes públics”. En aquests sentit destaca els que van assignar-se a l’entitat Unió Santcugatenca per finançar unes obres i que ascendeix a 270.000 euros, o el que va emplear-se per finançar serveis de neteja i que va ser de 152.598 euros.

Publicitat

De tot plegat n’ha parlat el portaveu de la formació, Carlos Carrizosa, en una visita al municipi en què ha estat acompanyat del cap de llista del partit en aquesta població, Aldo Ciprián. “Si governa Ciutadans, ningú dubta que aixecarà les catifes i obrirà les finestres per saber què és el que ha passat durant més de 35 anys en aquest municipi, que va ser etiquetat com la capital del 3%”, ha anunciat Carrizosa.

Així mateix ha relacionat directament CDC amb el PDeCAT: “És un escàndol que després de tot el que s’ha parlat a Catalunya de la corrupció de Convergència, el PDeCAT, el partit hereu, segueixi robant i segueixi gestionant els diners públics en perjudici de tots els ciutadans”, ha apuntat.

D’altra banda, ha explicat que demanaran a la Sindicatura de Comptes que els faci arribar tota la informació relacionada amb aquestes presumptes contractacions irregulars “perquè aquestes corrupteles que es cometen en els ajuntaments catalans, deixin de cometre’s”.

Per ara el govern de Sant Cugat no ha valorat aquesta demanda.

Feu un comentari