Carme Rojo i Montserrat Obiols, primeres filles predilectes de Sant Cugat en vida

24/04/2019 – Josep Lluís Silva

Aquest dimecres s’ha celebrat un ple extraordinari per distingir les primeres filles predilectes de Sant Cugat en vida. S’ha reconegut la trajectòria professional i personal de Carme Rojo i Montserrat Obiols. Dues dones que destaquen per ser emprenedores i per estar vinculades a la vida social i cultural de Sant Cugat.

Es pot dir que aquestes dues santcugatenques són les primeres filles predilectes distingides en vida perquè el 2012 es va distingir a títol pòstum, Pilar Gefaell, una persona molt vinculada a l’Associació de Veïns del Monestir i als Caparrots de Sant Cugat que malauradament ens va deixar.

Publicitat

montserrat-obiols-filla-predilecte
Montserrat Obiols, durant el ple

Tot i que no ha pogut assistir personalment al ple, Carme Rojo Almanza ha rebut el títol honorífic de Filla Predilecta de Sant Cugat. Ho ha fet per la seva tasca al capdavant del restaurant El Mesón. Restaurant que va obrir l’any 1964 i que és avui en dia un dels restaurants més emblemàtics.

L’artista Pep Codó, amic i company de les tertúlies intel·lectuals de Carme Rojo, ha tingut unes paraules en el ple en la seva absència i ha destacat El Mesón com a punt de trobada per als santcugatencs.

Montserrat Obiols Codina ha estat reconeguda com a Filla Predilecta de la ciutat per haver fundat l’any 1973 l’escola d’aprenentatge de llengües estrangeres Sprint Idiomes, la primera de la ciutat. Va ser també la primera alcaldable per Esquerra Republicana a la ciutat.

Publicitat

En la seva intervenció Obiols ha destacat, a més, la seva vinculació al moviment escolta. Fins i tot, ha expressat que ha influenciat en l’aire que es respira en l’acadèmia d’idiomes avui en dia.

Les dues santcugatenques s’afegeixen a la llista de Fills Predilectes de Sant Cugat que conformen ciutadans il·lustres com el poeta Gabriel Ferrater, l’artista Pep Blanes, l’actor Joan Llamas o l’artista multidisciplinar Joan Tortosa.

Feu un comentari