Càritas Sant Cugat atén un 38% més de casos durant la crisi del coronavirus

16/04/2020 – REDACCIÓ /

Càritas Sant Cugat segueix treballant durant aquesta crisi sanitària del coronavirus. Actualment Càritas Sant Cugat està atenent unes 403
famílies, el que suposa unes 927 persones. D’aquestes, 190 són famílies ateses per primera vegada, un increment del 38%.

L’entitat ha facilitat els aliments a través del rebost. Les famílies són derivades des de Serveis Socials, ja que els dos centres d’ajuda social treballen de manera coordinada.

Publicitat

Maria Lozano, educadora social de Càritas Sant Cugat, ha explicat en una entrevista a TV Sant Cugat que “estem notant un augment de casos nous i de persones que feia molts anys que no venien“. A més Lozano ha afegit que “actualment estem acollint a les persones que ho necessitin, ja sigui aquelles que abans de la crisi acudien a Càritas com casos nous que s’adrecen per primera vegada“. Amb l’estat d’alarma continua funcionat el rebost així com l’atenció telefònica i les dutxes. A més Càritas, juntament amb Serveis Socials, estudien cas per cas per donar la millor atenció i la més segura. Pel que fa als protocols de seguretat, en els casos presencials, es manté la distància de seguretat, s’evita que coincideixin més d’una persona a la vegada i s’utilitzen guants i mascaretes.

Actualment a Càritas Sant Cugat estan treballant quatre tècnics, tres educadors socials i una treballadora social, i unes trenta persones voluntàries pel repartiment d’aliments.

Vols ajudar a Càritas Sant Cugat?

Fes un donatiu:  Pots fer un donatiu al número de compte: ES96 0182 8309 5702 0154 1584  (els donatius fets a Càritas poden ser desgravats).

Publicitat

Fes-te voluntari: Actualment l’entitat compta amb 205 voluntaris que col·laboren en els diversos programes que duem a terme, però sempre falten mans. Si vols col·laborar contacta amb: caritassantcugat@gmail.com

Imatge d’un dels menjadors socials de Càritas Diocesana de Barcelona que reparteix pícnics. ACN

Feu un comentari