Canals Galeria d’Art organitzarà una dotzena d’actes amb motiu de l’Any Gabriel Ferrater

(01/02/2022 – Redacció)  

Canals Galeria d’Art se suma als actes que durant aquest 2022 es dedicaran al record de la figura de Gabriel Ferrater amb motiu del centenari del seu naixement. Des de la galeria d’art santcugatenca s’han organitzat una dotzena d’actes amb motiu de l’Any Gabriel Ferrater que volen anar més enllà de la seva figura com a poeta i parlar d’altres facetes seves com la de pintor o crític d’art.

Josep Canals durant la roda de premsa

L’acte de presentació del que s’ha denominat com a Territori Ferrater ha tingut lloc a la plaça de l’Om, al costat del monòlit obra de Pep Codó dedicat a la figura de Gabriel Ferrater amb la presència de diverses personalitats que van conèixer al poeta de primera mà. Entre elles, la Doris Leussler, amiga de Gabriel Ferrater i organitzadora del primer homenatge que se li va dedicar a principis dels anys 80.

Publicitat

El proper acte d’aquesta particular aproximació a la figura de Gabriel Ferrater serà aquest 28 de febrer a la tarda a càrrec de la mateixa Doris Leussler, que comentarà la seva amistat amb l’artista al monòlit dedicat a Gabriel Ferrater. Una peça obra de l’escultor santcugatenc Pep Codó que també parlarà de la seva relació amb el poeta en un acte el proper 30 de juliol. A finals de setembre serà el torn de la ponència de l’artista Carles Delclaux, que portarà per títol “Gabriel Ferrater, el meu veí.

En total, seran prop d’una dotzena d’actes els que ha organitzat Canals Galeria d’art amb motiu de l’Any Ferrater i que es poden consultar al web de la galeria.

Publicitat