Bars i restaurants podran obrir les terrasses el dia 11 de maig i disposar de més taules si l’ajuntament els dona espai

29/04/2020 – REDACCIÓ /

Bars, restaurants i cafeteries podran obrir les terrasses –que no els espais interiors– a partir de l’activació de la fase I del pla de desescalada dissenyat pel govern espanyol, projectada per l’11 de maig, però només a un 30% de la capacitat. Així consta a la documentació publicada pel govern espanyol després del Consell de Ministres on s’ha aprovat el nou paquet de desescalada. Per fer el càlcul hauran de tenir en compte les taules permeses a les llicències dels anys anteriors, però segons l’executiu espanyol podrien tenir més taules si l’Ajuntament els atorga més espai disponible.

Les 4 fases de desconfinament dels bars i restaurants

El pla del govern espanyol estableix quatre fases de desconfinament dels locals d’hostaleria, restaurants i cafeteries, que poden obrir ja des de la fase de preparació però únicament per fer menjar per emportar, però sense poder oferir consum al local.

Publicitat

La Fase I permetrà obrir les terrasses al 30%, i caldrà esperar a la Fase 2, prevista pel 25 de maig, per poder obrir els locals interiors. Quan ho facin hauran de mantenir igualment una separació de clients per taules i limitar l’aforament a 1/3. A més, no es podrà consumir dret, perquè el pla estableix que caldrà estar assegut a una taula o bé adquirir productes per emportar.

La Fase 3, prevista per 15 dies després, permetrà finalment utilitzar la meitat de l’aforament interior, mantenint igualment la separació entre clients. Es permet que els clients estiguin drets sempre que hi hagi una separació mínima d’1,5 metres a la barra. A les terrasses la limitació també és del 50%, i les discoteques i bars podran obrir amb un màxim d’1/3 de l’aforament.

Hotels i platges

Pel que fa als hotels i allotjaments turístics, ara tancats, només podran obrir a partir de la fase I sense utilitzar les zones comunes i amb restriccions. A la fase 2 podran obrir zones comunes sempre que les limitin a 1/3 de l’aforament. A la fase 3 podran obrir les zones comunes limitant-les a la meitat de l’aforament.

Publicitat

Les platges quedaran obertes a partir de la fase 3, l’anterior al retorn a la normalitat. Podran obrir sempre que es garanteixin “condicions de seguretat i distanciament“, segons el govern espanyol.

Feu un comentari