Bars, cafeteries i restaurants tancats pel coronavirus

14/03/2020 – REDACCIÓ / ACN /

El Govern ha decretat el tancament de bars, cafeteries i restaurants des de mitjanit de divendres. A més, suspèn les activitats de vetlla de persones mortes per covid-19 en instal·lacions públiques i privades.

El Govern ha ordenat el tancament de bars, cafeteries, restaurants i altres establiments de restauració a partir de la mitjanit de divendres, en el marc de la lluita contra l’expansió del coronavirus. Només podran romandre oberts aquells que estiguin integrats en un establiment hoteler o en centres sanitaris o socials residencials, segons la disposició que s’ha publicat al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). També s’ordena el tancament d’establiments de joc com salons recreatius, casinos o bingos i el de parcs d’atraccions, parcs temàtics o altres de lleure. D’altra banda, el Govern també ha ordenat la suspensió de les activitats de vetlla de persones mortes per covid-19 en instal·lacions públiques i privades.

Publicitat

El transport públic amb aforament limitat

Totes aquestes mesures es prenen en paral·lel a les que ja s’havien anunciat, com la disminució de l’aforament del transport públic a un terç de la seva capacitat, el tancament d’estacions d’esquí de qualsevol modalitat o el d’instal·lacions esportives, gimnasos i clubs esportius.

Aquesta mesura també afecta teatres, cinemes, sales de festa, discoteques, pubs, sales de ball, sales de concert, sales de karaoke, cafès teatre i cafès concert, així com qualsevol altre establiment recreatiu.

Publicitat

El petit comerç, de moment, pot obrir

A banda s’ha ordenat el tancament de centres comercials, incloent grans superfícies i galeries, a excepció d’aquells establiments dedicats exclusivament a la venda de productes de consum habitual (alimentació, neteja i higiene) i d’aquelles àrees dels centres comercials amb la mateixa activitat. El petit comerç, doncs, queda fora de la mesura.

Finalment, es prohibeixen també les batudes de caça i totes les accions de caça col·lectiva arreu de Catalunya a excepció de les comarques de l’Alt i Baix Empordà, la Garrotxa, el Pla de l’Estany, el Gironès, la Selva i Osona a l’est del meridià de Vic.

Feu un comentari