Arrenquen els cinc dies de vaga dels professors

(15/03/2022 – Redacció)  

Aquest dimarts han començat els cinc dies de vaga dels docents en contra de la política del conseller d’Educació, Josep GonzàlezCambray, i per reclamar millores als centres escolars.A Sant Cugat les protestes s’han produït a diferents punts de la ciutat, amb una especial incidència des de primera hora del matí a la carretera de Sant Cugat a Rubí.

Publicitat

 

Els manifestants han recorregut aquesta via d’entrada principal a la ciutat en diversos sentits, passant per l’autopista AP7, la rotonda de l’hipòdrom i entrant al nucli de la ciutat fins a arribar a la plaça Lluís Millet. En aquest punt, també s’havien reunit altres manifestants per agafar els ferrocarrils des de Sant Cugat i continuar les protestes a la manifestació unitària de Barcelona.

PublicitatEls sindicats protesten entre altres motius pel nou calendari escolar que consideren que ha estat la gota que ha fet vessar el got. Tot i això, les reclamacions venen de lluny. Els sindicats reclamen recuperar les retallades i arribar al 6% del PIB en inversió educativa, reduir ràtios, estabilitat del personal interí, retirar el nou currículum i el nou calendari escolar i el compromís del conseller sobre el català. Reclamen també la dimissió de Cambray.

La vaga tindrà lloc de dimarts a dijous d’aquesta setmana, la setmana vinent dimarts i dimecres, 29 i 30 de març. A més, el 23 hi ha convocada una nova aturada pel català. Els serveis mínims fixats per a l’ensenyament infantil, primària i secundària, serà un professor per cada 3 aules. Mentre que per a l’educació especial i les llars d’infants, els serveis seran del 50% de les plantilles. També haurà de treballar la meitat del personal del menjador, servei d’acollida, extraescolars i atenció a l’alumnat amb necessitats especials.

A Sant Cugat, l’Ajuntament també ha decretat serveis mínims a les escoles municipals. A l’Escola Municipal de Música Conservatori Victòria dels Àngels hi haurà un terç de la plantilla. Als Programes de Formació i Inserció (PFI) i als Pla de Transició al Treball hi haurà un docent per grup. A l’Escola Municipal d’Art i Disseny i al Taller Triangle un terç de la plantilla.
I a les Escoles bressol municipals de Sant Cugat, un 50%.