Arrenca un procés participatiu per decidir com urbanitzar ca n’Ametller, l’últim gran espai urbanitzable de la ciutat

06/10/2021 – Redacció

L’Ajuntament ha iniciat un procés de reflexió i participació per redefinir el sector de ca n’Ametller, format per 3 àmbits: can Mates oest, can Fontanals i can Cabassa, i que engloba unes 70 hectàrees. Aquest és traca de l’últim gran espai urbanitzable de la ciutat i la voluntat del govern és que es tingui en compte les emergències climàtiques i habitacionals, considerant que segons les previsions Sant Cugat tindrà 103.000 habitants el 2033.

Aquest procés d’urbanització s’ha posat en marxa davant la intenció dels grans propietaris de començar a urbanitzar part d’aquest sector. Concretament, l’Ajuntament ja ha rebut la proposta de construir uns 1.400 habitatges a la zona de can Mates oest.

Publicitat
Zona on s’ubicarà el futur barri de Sant Cugat

A l’hora de redefinir el sector de ca n’Ametller, el consistori té com a referents el model d’ecobarri dissenyat amb criteris d’emergència climàtica i d’emergència habitacional. Per una banda, es busca contribuir a impulsar una ciutat més sostenible i pensada sota criteris claus com l’eficiència urbana i energètica, la mobilitat sostenible, la barreja d’usos i serveis o l’increment dels equipaments públics.

A la vegada segons el govern municipal el desenvolupament de ca n’Ametller pot ser una oportunitat per generar un gran nombre d’habitatges públics que permeti lluitar contra l’increment dels preus de l’habitatge i la gentrificació a la ciutat.

Per aquest motiu, el consistori ha obert un procés participatiu perquè la ciutadania també digui la seva sobre la urbanització d’aquest futur barri de Sant Cugat.

Publicitat

En una primera fase de diagnosi, ha encarregat un conjunt d’entrevistes a 28 persones destacades per la seva rellevància i expertesa en la ciutat. Feta aquesta primera fase de diagnosi, ara s’obre el procés a la ciutadania perquè del 6 al 20 d’octubre pugui fer-hi aportacions.


Està previst que el procés participatiu finalitzi al mes de gener del 2022.

.