Arrenca el 1r premi “Pensar més” d’assaig jove Memorial Gabriel Ferrater

03/11/2021 – Redacció

El 1r premi “Pensar més” d’assaig jove Memorial Gabriel Ferrater ja és una realitat. Des d’avui i fins al fins al 27 d’abril de 2022 autors i autores de màxim 35 anys poden presentar-se en aquest certamen. L’objectiu és promoure l’escriptura i el pensament crític entre els i les joves estudiants universitaris de segon i tercer cicle, investigadors i escriptors en general. A la vegada aquest premi vol recordar el Gabriel Ferrater més intel·lectual i assagista.

Publicitat

 

 

 

Publicitat

 

 

 

 

 

 

 

 

El concurs, organitzat per l’Ajuntament de Sant Cugat, la UAB i l’Associació Gabriel Ferrater; està obert a qualsevol temàtica sempre que sigui tractada amb voluntat reflexiva o pràctica, amb rigor i finalitat divulgativa, tot seguint l’esperit creatiu i comunicador de Gabriel Ferrater.

L’obra guanyadora rebrà un premi de 6.000 euros, a més de la seva publicació. En aquesta primera edició, el jurat està format per professors i professores de la UAB de diferents especialitats i per altres persones amb reconegut prestigi per la seva aportació acadèmica o intel·lectual, com la poetessa Marta Pessarrodona.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

El ple de l’Ajuntament de Sant Cugat de desembre de 2020 va aprovar el conveni per crear juntament amb la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i l’Associació Gabriel Ferrater el premi “Pensar Més” d’assaig jove Memorial Gabriel Ferrater. Segons l’alcaldessa Mireia Ingla, aquest premi és un homenatge al santcugatenc Ferrater.

Gabriel Ferrater va néixer a Reus però l’any 1965 va fixar la seva residència a Sant Cugat, on va deixar una empremta entre molts joves de la ciutat que compartien amb ell tertúlies al bar El Mesón.