“Apadrina un tub”, la campanya de la Parròquia per restaurar l’orgue del Monestir

27/10/2021 – Redacció

L’orgue del Monestir té 110 anys d’antiguitat i necessita una restauració profunda. Es tracta d’un instrument de fabricació artesanal i amb un mecanismes tant complexe que en el seu disseny original comptava amb més de mill tubs. En el seu moment els fons dels feligresos només va arribar per a dur a terme la meitat del projecte. La seva restauració era un projecte que feia anys que es volia dur a terme. Ara, Mossèn Emili Marlès s’ha marcat com a objectiu tirar-ho endavant.

Orgue del Monestir

No és un projecte senzill, la restauració dels mecanismes centenaris i la construcció artesanal dels 508 nous tubs s’ha estimat en un pressupost de més de 150.000 euros.

Per arribar a aquesta xifra des de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià s’ha creat la campanya “Apadrina un tub” en què es poden fer aportacions que van des de 60 euros per als tubs més petits fins als 1.500 euros. Els padrins rebran un diploma acreditatiu del projecte i una il·lustració de l’orgue del dibuixant santcugatenc Adolf. Un cop restaurat i completat la sonoritat de l’orgue, aquest millorarà i a més de l’ús en misses i cerimònies estarà preparat per oferir grans concerts.

Publicitat

Si voleu apadrinar un dels tubs de l’orgue del Monestir de Sant Cugat trobareu tota la informació al web de la Parròquia de Sant Pere d’Octavià.


Publicitat

.
.