Alvaro Benejam acusa Carmela Fortuny d’incomplir la llei en presentar el robot que patrulla

11/05/2019 – REDACCIÓ /

El candidat del Partit Popular, Alvaro Benejam, ha acusat l’alcaldessa de Sant Cugat i candidata de Junts per Sant Cugat, Carmela Fortuny, d’incomplir els preceptes que la Llei Orgànica del Règim Electoral General estableix per al període comprès entre la convocatòria de les eleccions municipals i fins a la seva celebració.

En aquest sentit, el candidat popular ha explicat que Fortuny ha vulnerat el que preveu l’Art. 50.3 de la LOREG, que estableix que durant el període comprès entre la convocatòria d’eleccions i fins a la seva celebració, els poders públics tenen prohibit realitzar qualsevol acte d’inauguració d’obres o serveis públics o projectes, i això sense perjudici que els mateixos puguin entrar en funcionament en aquest període.

Publicitat

Álvaro Benejam es  refereix, en concret, a la roda de premsa celebrada el passat dia 8 de maig, a la qual l’alcaldessa va presentar la prova pilot que es durà a terme en aquest municipi per incorporar un robot de patrullatge.

Així, el Partit Popular va presentar un recurs el passat dia 7 de maig sol·licitant la suspensió de la roda de premsa, que va ser estimat per la Junta Electoral el dia 8 de maig.

Lamentablement, la resolució del recurs va ser posterior a la realització de la roda de premsa, per la qual no es va poder suspendre com s’havia sol·licitat.

Publicitat

No obstant això, el candidat popular ha advertit a la candidata que “està advertida i que vigilarà les seves activitats com a alcaldessa, recordant-li que s’enfronta a possibles responsabilitats administratives si reincideix, previstes en la LOREG, sent-li, si escau, l’aplicació de les sancions previstes en l’art. 153 de l’esmentada Llei, que recull multes de 300 a 3.000 euros. ”

Finalment, Álvaro Benejam ha manifestat que “Carmela Fortuny s’ha saltat la llei deliberadament, jugant brut en període preelectoral, presentant projectes amb fins electorals, aprofitant-se de la seva qualitat d’Alcaldessa “.

Feu un comentari