Alumnes de 5è de Primària de l’Escola Thau Sant Cugat posen veu al projecte AINA

(05/06/2022 – Redacció)  

Els alumnes de 5è de Primària de l’Escola Thau Sant Cugat han cedit la seva veu al Projecte AINA, una iniciativa digital pionera de la Generalitat de Catalunya que té l’objectiu de fer que la tecnologia entengui i parli el català. Els estudiants d’aquest curs es troben actualment treballant en què és la intel·ligència artificial i com aquesta està present a la seva vida diària. És per això, que, per posar-la en pràctica, han optat per participar en aquesta proposta.

Puigneró i Barbany amb els alumnes del Thau

AINA és un projecte impulsat pel Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en col·laboració amb el Centre de Supercomputació de Barcelona que neix amb la voluntat d’afavorir la presència de la llengua catalana a l’entorn tecnològic i garantir, així, la seva supervivència a l’era digital. Per aconseguir-ho, es fa necessari generar un gran volum de recursos lingüístics que permetin crear un diccionari de veus en català que nodreixi els sistemes d’intel·ligència artificial com, per exemple, assistents de veu o traductors automàtics.

Publicitat

En el marc d’aquesta iniciativa per part d’alumnes i professors, el vicepresident i conseller de Polítiques Digitals de la Generalitat de Catalunya i màxim representant del projecte AINA, el santcugatenc Jordi Puigneró, ha visitat l’escola per tal de dur a terme una explicació detallada del projecte juntament amb Joana Barbany, directora general de Societat Digital. Posteriorment, s’ha obert un torn de preguntes perquè els alumnes poguessin resoldre els seus dubtes i, per acabar, s’ha procedit a la gravació de tres veus per al projecte.