Així serà la Cavalcada de Reis 2022 a Sant Cugat

(14/12/2021 – Redacció/)  

Ses Majestats els Reis arribaran un any més a Sant Cugat, però no ho faran com sempre, és a dir, amb helicòpter. Per un tema de seguretat l’organització i l’Ajuntament han decidit canviar la forma “d’aterrar” dels tres reis, que arribaran a Sant Cugat el 5 de gener a les 18h a la plaça Octavià on l’alcaldessa serà l’encarregada de rebre’ls.

cavalcada-reis-santcugat

Publicitat

La Cavalcada començarà des d’aquell mateix punt, i no des de Pla del Vinyet, a les 19h. Es preveu que l’arribada a la plaça de la Vila sigui a les 20.30h on es realitzarà els parlaments de Ses Majestat i la recollida de les cartes dels nens i nenes de la ciutat. Uns dies abans, el 3 i 4 de gener, els infants de Sant Cugat podran lliurar la seva carta als patges dels Reis d’Orient al Claustre del Monestir en el Campament Reial, que amplia places.

També, per primera vegada, hi haurà un tram del recorregut inclusiu, entre rambla del Celler i carrer Puig i Cadafalch, pensat per a persones amb sensibilitats especials (Trastorn de l’espectre de l’Autisme, discapacitat intel·lectual, etc.) on la música i les llums tindran tons més fluixos per oferir un ambient més calmat.

Enguany els Reis faran un nou recorregut que anirà des del carrer Castellví, Passeig Francesc Macià (baixada), carrer de l’Abat Guillem d’Avinyó, passeig de Francesc Macià (pujada), ronda de Salvador Espriu, passeig de Francesc Macià (baixada), rambla del Celler, rotonda de la plaça de la Vila, carrer Josep Puig i Cadafalch, rambla del Celler fins al parc de la Pollancreda on es torna a agafar el carrer Josep Puig i Cadafalch, avinguda de la Torre Blanca; plaça Gabriel Ferrater, avinguda del Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia; carrer de Francesc Moragas, rambla del Celler i plaça de la Vila.

Publicitat

A més la resta de carrosses que acompanyen els Reis no tiraran caramels, tan sols Ses Majestats podran llançar aquests dolços. L’organització repartirà 3 tones de caramels, aptes per a celíacs.

No hi haurà el concurs de carrosses, però sí que l’Ajuntament i  Amics dels Veterans i la Regalèssia han previst la participació de les diferents entitats de la ciutat animant-les a decorar una carrossa seguint el fil argumental de la cavalcada.

EL CAMPAMENT REIAL AL CLAUSTRE AMPLIA LES PLACES

Enguany es torna a programar el Campament Reial al Claustre, que repeteix després de la bona acollida de l’edició anterior, quan es va fer per primer cop. Diversos patges i patgesses recolliran, els dies 3 i 4 de gener, les cartes i desitjos dels més petits, entre les 11 i les 14 h i entre les 16:30 i les 21 h.

Davant de l’alta demanda per assistir-hi, que cal sol·licitar mitjançant cita prèvia, l’Ajuntament ha ampliat el nombre de places per poder lliurar les cartes de forma presencial, evitant llargues cues i garantint la seguretat de tothom.

Les noves reserves  (1 entrada per persona) es podran realitzar a partir de les 20 hores del dimecres 15 de desembre, a través de web municipal santcugat.cat/nadal i a l’APP Nadal Sant Cugat.

Des de l’organització s’apel·la a la responsabilitat de cadascú per alliberar l’entrada adquirida en cas que no es pugui assistir i permetre que algú altre pugui gaudir-ne.