Així serà la Cavalcada 2022: Els Reis i infants amb mascareta, a la plaça d’Octavià i per carrers amples

(03/01/2022 – Redacció/)  

La ciutat s’està preparant per a l’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient i ja s’està començat a muntar tot el necessari per donar-los la benvinguda. Aquests dies a l’entrada de la llotgeta del Monestir els operaris estan enllestint una estructura que servirà per rebre els Reis.

Operaris muntant l’estructura per la cavalcada al Monestir

I és que els tres Reis arriben aquest dimecres 5 de gener a Sant Cugat i ho faran a les 18h a la plaça Octavià, on l’alcaldessa serà l’encarregada de rebre’ls i els farà el lliurament de la clau de Sant Cugat.

Publicitat

Un cop acabats els parlaments, a les 19h, Melcior, Gaspar i Baltasar iniciaran la cavalcada, que sortirà des de passeig de Francesc Macià amb carrer Castellví.

Es preveu que l’arribada a la plaça de la Vila sigui a les 20.30h on es realitzarà els parlaments de Ses Majestat i la recollida de les cartes dels nens i nenes de la ciutat.

cavalcada-reis-santcugat
Cavalcada 2019

Enguany els Reis faran un nou recorregut que anirà per carrers amples i així evitar aglomeracions. Aquest anirà des del carrer Castellví, Passeig Francesc Macià (baixada), carrer de l’Abat Guillem d’Avinyó, passeig de Francesc Macià (pujada), ronda de Salvador Espriu, passeig de Francesc Macià (baixada), rambla del Celler, rotonda de la plaça de la Vila, carrer Josep Puig i Cadafalch, rambla del Celler fins al parc de la Pollancreda on es torna a agafar el carrer Josep Puig i Cadafalch, avinguda de la Torre Blanca; plaça Gabriel Ferrater, avinguda del Pla del Vinyet, avinguda de Gràcia; carrer de Francesc Moragas, rambla del Celler i plaça de la Vila.

Publicitat

També, per primera vegada, hi haurà un tram del recorregut inclusiu, entre rambla del Celler i carrer Puig i Cadafalch, pensat per a persones amb sensibilitats especials on la música i les llums tindran tons més fluixos per oferir un ambient més calmat.

L’arribada de la Cavalcada es podrà seguir en directe per TV Sant Cugat.

On i a quina hora arriben als districtes?

Pel que fa als districtes, els Reis arribaran a la plaça de l’estació de Mira-sol, el dia 5 de gener a les 18 h, per iniciar la cavalcada fins al Casal de Mira-sol.

La Floresta recupera la Cavalcada sense deixar de fer el Campament Reial al Casino. Les Reines d’Orient arribaran en tren, el dia 5 de gener a les 17 h.

A les Planes recuperen la Cavalcada, amb l’arribada dels Reis a la plaça del Coll de la Creu d’en Blau, a les 17:30 h, i es consolida l’entrega de cartes als Reis d’Orient al Casal.

A Valldoreix la cavalcada serà a les 17:45 i començarà a Can Cadena.

Amb mascareta

Salut ha concretat el protocol per les cavalcades dels Reis Mags. Melcior, Gaspar i Baltasar hauran de portar mascareta durant tot el trajecte i també l’hauran de dur els membres de la comitiva musical.

Una nena en el moment en què entrega la carta al Foto: ACN

A més la Generalitat recorda que la mascareta és obligatòria per als majors de 6 anys i la recomana també per als infants d’entre 3 i 5 anys. A la vegada no podran participar en la cavalcada les persones amb símptomes de covid-19, els que tinguin un resultat positiu, estiguin pendent de saber-ho o que estiguin fent quarantena per ser contactes estrets.