Agora Sant Cugat rep la Green Flag d’Eco-Schools

(26/1/2024 – Redacció)

Agora Sant Cugat International School ha rebut el reconeixement Green Flag d’Eco-Schools, que concedeix el comitè de valoració de l’Associació d’Educació Ambiental i el Consumidor (ADEAC) i que reconeix el treball de conscienciació sobre el medi ambient que duu a terme el centre des de fa tres anys. Des d’Agora Sant Cugat afirmen que es tracta d’una empenta per  continuar treballant per inculcar la necessitat de tenir cura de la natura i la sostenibilitat als  seus estudiants.

Publicitat

Arnaldo Schapire  Trapano, Eco-School Coordinator: “L’obtenció de la Green Flag és un reconeixement al nostre esforç i compromís col·lectiu per la  cura del medi ambient i la natura. Aquest guardó que flamejarà a partir d’ara al nostre campus,  simbolitza l’amor i la cura pel nostre planeta i representa valors fonamentals amb què creixeran  els nostres alumnes com a ciutadans conscients de la importància essencial de preservar el nostre  entorn natural, i llestos per enfrontar els desafiaments ambientals del futur”.

Jordi Ros, Director Agora Sant Cugat International School: “Més enllà d’haver aconseguit aquest reconeixement, com a director d’Agora Sant Cugat  International School valoro especialment el treball realitzat pels educadors del col·legi per  conscienciar, sensibilitzar i crear en els alumnes de totes les etapes educatives hàbits sostenibles  que transcendeixen el col·legi i que incorporen a actuació, interacció i relació amb el seu entorn”.

Publicitat

L’acte de lliurament d’aquest reconeixement ha comptat amb la presència de l’alcalde de Sant Cugat, de la direcció del centre de l’escola i del director general de les escoles Agora Espanya i Andorra, i ha culminat amb l’hissat de la bandera verda.

Compromesos
Agora Sant cugat porta diversos cursos compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible 2030  de les Nacions Unides. Busca noves maneres d’inculcar a la comunitat escolar el compromís  amb la sostenibilitat. Per això, entre d’altres, compten amb un Eco Comitè d’estudiants  voluntaris. També intentem reduir els residus dins de l’aula i informen les famílies de com ho  poden fer a casa. Duen a terme projectes de reciclatge, activitats per aprendre a reutilitzar allò que ja  no utilitzen o fomentar estils de vida sostenibles.

Els centres d’Agora a Sant Cugat són cada vegada més “nature-friendly”: “Impulsem activitats de sostenibilitat i respecte al medi ambient, intentem no desaprofitar residus, renovem els  nostres horts escolars, reciclem aigua i envasos al menjador escolar, decorem el col·legi  amb materials reutilitzats…”

Des dels col·legis del grup Agora asseguren que aquest reconeixement és “un impuls per seguir pensant i  fomentant activitats que permetin que els nostres alumnes treballin per un món més sa i més  respectuós amb allò que ens envolta”

En rebre aquest reconeixement, el centre de Sant Cugat s’uneix als altres col·legis del grup  Agora que ja l’han obtingut, com ara: Agora Portals Internacional School, Agora Barcelona International School, Agora Lledó  International School, Agora Madrid Internacional School i Agora Andorra International School.