Admeten a tràmit el recurs contenciós administratiu de Junts per aturar Ragull Centre

(08/06/2022 – Redacció)  

El projecte urbanístic de Ragull Centre ha despertat des del seu naixement algunes crítiques de veïns i també dels partits de l’oposició. Ara Junts per Sant Cugat ha interposat un recurs contenciós administratiu contra aquesta futura nova centralitat, una demana que el jutge ha admès a tràmit. A més el partit ha demanat mesures cautelars.

Brugarolas, Fortuny i Puigdomènech en roda de premsa

D’aquesta manera volen evitar “l’inici del desballestament del model de la ciutat de Sant Cugat”. A més defensen que el “conveni conculca frontalment el principi d’interdicció de l’arbitrarietat, en el sentit que si s’aprova la modificació de planejament pactada suposarà que tots els propietaris de sòl industrial podrien sol·licitar i fer el mateix“.

Publicitat

El principal partit de l’oposició, Junts per Sant Cugat, assegura que ho han intentat tot fer frenar el projecte de Ragull Centre “però aquest govern no escolta. Fuig del diàleg, és contrari al consens. En aquest punt, no ens queda altra sortida per aturar aquest nyap urbanístic i mantenir-nos ferms en els nostres principis i conviccions que interposar un recurs contenciós administratiu davant la Justícia“.

L’Ajuntament de Sant Cugat encara no s’ha pronunciat respecte a aquest nou recurs.

Què és Ragull Centre?

Es tracta d’un complex d’habitatges i comerços que inclourà 72 pisos protegits i que és fruit de l’acord entre l’Ajuntament i la multinacional Ferrer, propietària dels terrenys on s’ubicarà, a tocar de l’Avinguda Ragull al barri de Sant Francesc.

Publicitat

Simulació del projecte Ragull Centre

Els detalls del projecte ha provocat les crítiques de diversos sectors de la ciutat, com les del principal grup a l’oposició, Junts per Sant Cugat, que adverteix que el projecte Ragull Centre posa en perill el model urbanístic de la ciutat. Per fer possible aquest projecte s’ha de modificar el plantejament d’usos del solar, qualificat com a sòl industrial. Aquest solar de més de 10.000 m2 donarà lloc a una centralitat de 118 habitatges, 72 d’ells de lloguer protegit i de propietat municipal; 3.500 metres quadrats es destinaran a activitats econòmiques i comercials, 2.500 a equipaments municipals i prop de 2.000 a una plaça i zona verda. A més, es crearà un pàrquing soterrat per a 308 places, 158 per al comerç.