600 famílies de Sant Cugat ja s’han beneficiat del Fons de Solidaritat de Sorea

22/10/2021 – Redacció

Un total de 599 famílies santcugatenques s’han beneficiat del Fons de Solidaritat de Sorea. En total la companyia ha destinat 112.756 euros en aquesta ajuda. Es tracta d’una iniciativa de Fundació Agbar i Sorea i gestionada en col·laboració amb els serveis socials. Aquest ajut s’aplica sobre el concepte Aigua, la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR) i cànon i és compatible amb altres bonificacions. La poden gaudir persones que estan en precarietat econòmica i l’objectiu és contribuir a superar la situació de risc en la qual es troben.

A la vegada 400 famílies de la ciutat han sol·licitat la Tarifa Social, que és una bonificació sobre diversos conceptes de la factura i està adreçada a persones i unitats familiars que hagin acreditat que es troben en situació de vulnerabilitat econòmica o en situació de risc d’exclusió residencial mitjançant un informe dels Serveis Socials de l’Ajuntament.

Publicitat

A la vegada els ciutadans poden sol·licitar l’anomenada Bonificació per ús de Deixalleries. Des de l’any passat 3.222 famílies santcugatenques ja han fet ús d’aquesta ajuda que es basa en el nombre de vegades que s’utilitzin les deixalleries. La poden gaudir persones titulars d’una pòlissa que facin servir les deixalleries del municipi i disposin del carnet d’ús de deixalleries.

Com funciona la factura de l’aigua?

Actualment el 52,81% del que paguem en la factura de l’aigua són impostos i taxes. La resta és per l’aigua.

Per exemple, si la nostra factura són 109,44 euros el trimestre, pagarem 51,65 euros per l’aigua i 57,79 euros de taxes i impostos. D’aquestes taxes, un 7,11% és IVA mentre que l’11,41 % és pel TMTR que es gestiona des de l’AMB. Pel que fa a la taxa de clavegueram aquesta és el 12,60% de la factura i aquest impost va cap a l’Ajuntament. Per acabar el 21,58% és pel cànon i es gestiona des de l’Agència Catalana de l’Aigua. Té una part fixa i una variable en funció del consum. Serveix per inversió i explotació dels embassaments i grans infraestructures.

Publicitat

Font: SoreaLa resta, el 47,30% del preu de la nostra factura és per l’aigua i aquesta part és la que gestiona Sorea. Inclou una part fixa de servei i una part variable en funció del consum real de cada immoble. També inclou la quota de conservació de comptador.

.

.
.