3M d’euros de fons europeus per instal·lar més càmeres i millorar la fibra òptica de l’Ajuntament

(9/08/2023 – Redacció)   

L’Ajuntament està millorant aquest estiu la red de fibra òptica entre els equipaments municipals i instal·lant noves càmeres de control i seguretat. Una actuació que té un pressupost de 3M d’euros provinents de les subvencions europees dels fons Next Generation. Aquests treballs permetran ampliar la xarxa de fibra òptica municipal a la ciutat en 35 Km i així arribar a barris com La Floresta, Les Planes, Valldoreix, Mira-sol o Can Barata, proporcionant d’aquesta manera, connectivitat a diferents seus i dependències de l’Ajuntament distribuïdes per tot el territori així com la instal·lació de càmeres per a la millora de la mobilitat.

Publicitat

L’Ajuntament ha parlat d’uns 90 nous punts de càmeres, tot i que encara no ha confirmat el nombre exacte i l’ús que se’n farà. Un dels projectes, dotat amb prop de 20.000€, es centra en la instal·lació de càmeres accés a la segona anella de control perimetral. Fins ara, la vigilància a la Zona de Baixes Emissions que multa als vehicles sense etiqueta ambiental es duia a terme a només cinc punts de la ciutat.

Aquestes noves càmeres funcionen connectades a l’enllumenat públic, carregant les bateries durant la nit per permetre el funcionament durant el dia. Les càmeres utilitzen xarxes 4G i 5G, en funció de la cobertura de cada ubicació, per traslladar les imatges a la Policia Local.

Per altra banda, un altre dels programes finançats per Europa destina prop d’1 M d’euros a renovar el servidor i ampliar l’espai d’emmagatzemament de la Plataforma de gestío de video municipal.

Publicitat

L’obra i la instal·lació de la xarxa de fibra òptica i de la resta dels equips van començar a l’abril i està previst que acabin aquest setembre.