384 persones han estat sancionades a Sant Cugat per incomplir el confinament

20/04/2020 – REDACCIÓ /

La Policia Local de Sant Cugat ha sancionat un total de 384 persones per trencar el confinament des que va començar l’estat d’alarma el passat 14 de març. Durant l’última setmana, del 10 al 16 d’abril s’han interposat 109 sancions, un 39,6% més que l’anterior setmana (3-9 d’abril).

Un agent de la Policia Local amb mascareta

A més, durant els quatre dies de Setmana Santa (des de divendres 10 fins dilluns 13 d’abril) els agents van fer unes 250 identificacions per saber si les persones aturades estaven complint el confinament i finalment, van posar 72 denúncies. El regidor de Seguretat Ciutadana, Via Pública i Benestar Animal de l’Ajuntament de Sant Cugat, Francesc Carol, ha recordat que està prohibit sortir a passejar, anar a fer la compra lluny de casa o deixar el gos sense lligar. A més, anima a “mantenir la cura, la llunyania social i complir amb la normativa perquè complir amb el coronavirus és cosa de tots”.

Publicitat

No s’ha creat cap sanció específica per l’estat d’alarma, sinó que els agents tenen les mateixes eines que aplicaven fins ara, i apliquen els principis de “proporcionalitat” i “aplicació gradual”. Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a ‘llei mordassa’, i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d’1 a 4 anys de presó en cas d’atemptat contra l’autoritat, resistència i desobediència.


Publicitat

Feu un comentari