275 multes per desobeir el confinament

11/04/2020 – REDACCIÓ /

La Policia Local de Sant Cugat ha interposat un total de 275 sancions a la ciutadania per desobeir el confinament des que es va decretar l’estat d’alarma, el passat 14 de març.

policia-local-infraccions-confinament

Tot i que la majoria de santcugatencs i santcugatenques compleixen l’ordre de quedar-se a casa, els agents continuen multant a aquelles persones que no fan cas de les restriccions. Concretament, la setmana passada van posar 81 multes, gairebé un 40% més respecte a la setmana anterior, quan es van registrar un total de 58 denúncies. A més, recorden, que quedar-se a casa és essencial per frenar el contagi del coronavirus.

Publicitat

No s’ha creat cap sanció específica per l’estat d’alarma, sinó que els agents tenen les mateixes eines que aplicaven fins ara, i apliquen els principis de “proporcionalitat” i “aplicació gradual”. Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a ‘llei mordassa’, i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d’1 a 4 anys de presó en cas d’atemptat contra l’autoritat, resistència i desobediència.

Publicitat

Feu un comentari