27 de juliol, Sant Cugat: la ciutat ret homenatge al seu màrtir

(28/07/2023 – Redacció)  

Cada 27 de juliol Sant Cugat ret homenatge al sant que li dona nom. La parròquia de Sant Pere d’Octavià celebra una Missa Major al Monestir i després d’un breu pelegrinatge de l’església al claustre, es du a terme una cerimònia en honor del nostre màrtir.

Publicitat

Tot i que la celebració de la festivitat de Sant Cugat és el 27 de juliol, el dia de traspàs del Sant va ser el 25 de juliol. La festivitat es va traslladar dos dies per tal de poder celebrar la memòria solemne de Sant Jaume apòstol.

Enguany, durant la cerimònia es va ballar una sardana en reconeixement a la celebració aquest 2023 de Sant Cugat com a Capital Catalana de la Sardana.

Un altre dels moments destacats d’aquesta cerimònia ha estat, un any més, el ball de la moixiganga, que ’interpreta el Grup Mediterrània. Aquest ball popular té el seu origen en el Corpus Christi i representa, a partir de figures humanes, diferents escenes de la Passió de Crist: la presentació de Jesús al poble, quan va ser assotat, quan el van coronar d’espines, el seu camí cap al Calvari, on va ser crucificat, la mort en creu, el davallament, la sepultura i, finalment, la resurrecció.

Publicitat

Feu un comentari