Dental Valles Banner

El Vaticà prohibeix sortir del Centre Borja al jesuïta acusat d’abusos sexuals a menors08/10/2019 – REDACCIÓ /

Aquest dilluns la Companyia de Jesús va donar a conèixer la resolució del procés canònic i les mesures que s’imposen al pare Pere Sala de 95 anys, al Centre Borja de Sant Cugat des del mes de març, a indicació de la Congregació per a la Doctrina de la Fe de la Santa Seu.

Es prohibeix al sacerdot celebrar missa públicament i la resta de sagraments, realitzar activitats apostòliques i pastorals de caràcter públic, mantenir tracte amb menors, concedir qualsevol entrevista a mitjans de comunicació i tenir perfils a les xarxes socials, posar-se en contacte amb les víctimes i sortir de la comunitat en la que resideix sense permís exprés del superior.

En cas d’incompliment podria ser castigat amb altres penes fins a la dimissió de l’estat clerical i de la Companyia de Jesús.

A més, la resolució del Vaticà obliga al jesuïta a fer arribar a les víctimes una petició escrita de perdó. Pere Sala ja ha ha fet a través d’una carta.

Publicitat

Dental Valles Banner


https://es.scribd.com/document/429149607/Carta-que-ha-escrit-el-pare-Pere-Sala-als-germans-De-la-Mata#from_embed

Aquestes mesures van començar a aplicar-se a partir del mateix dilluns 7 d’octubre i serà revisada cada tres anys.

El procés contra aquest capellà es va iniciar a principis d’aquest any com a conseqüència de les denúncies rebudes per abusos sexuals comesos a principis de la dècada dels 80, quan exercia com a professor al col·legi Sant Ignasi de Sarrià, a Barcelona.

Deixa un comentari