Promo banner TVSC

Més de 400 alcaldes demanen la llibertat dels presos polítics


Publicitat

11/02/2019 – REDACCIÓ /

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) va reunir diumenge al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona més de 400 alcaldes i alcaldesses, entre els quals hi era l’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. Els batlles van reclamar “un judici just i imparcial” i “l’alliberament immediat” dels presos polítics abans del judici sobre l’1-O.

llibertat-presos-politics
Foto de l’acte al Saló de Cent dels 400 alcaldes i alcaldesses

El president de l’ACM, David Saldoni, va reivindicar la transversalitat de l’acte i va destacar que “volem refermar la nostra capacitat d’unir ciutats grans i petites, pobles d’interior i de costa, de plana i de muntanya. Més enllà dels diferents matisos ideològics, més enllà de les diferències de com governar els nostres pobles i ciutats, més enlllà de com encarem el darrer tram dels nostres mandats, avui hi som tots i totes. Avui demostrem altra vegada que el món local és capaç d’unir-se, d’anar plegats, de fer pinya, de ser un. Els ajuntaments representem la més absoluta transversalitat de la societat catalana”.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va agrair la presència dels alcaldes i alcaldesses d’arreu del pais al Saló de Cent, i també va reivindicar la defensa dels drets i llibertats fonamentals.

A l’acte també hi va participar Laura Masvidal, en representació de l’Associació Catalana pels Drets Civils. Sis alcaldes i alcaldesses de diferents sensibilitats polítiques (PSC, Democrates, Catalunya en Comú, ERC, PDeCAT i CUP) van llegir un manifest conjunt de suport a tots els dirigents polítics i socials “perseguits amb acusacions infundades”. També expressa que posar urnes no és cap delicte, que cal una solució política i democràtica al conflicte entre Catalunya i Espanya amb un diàleg sense condicions, i que el món local sempre treballarà per assegurar l’exercici dels drets i llibertats de la ciutadania des d’actituts pacífiques i amb respecte als valors democràtics.

Publicitat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny, va fer un tweet refermant la postura del manifest en defensa de la unitat dels municipis per la democràcia i les llibertats dels presos polítics.

Unitat del municipalisme català per la llibertat, la justícia i la democràcia @ACM948. A poques hores del judici hi som i hi serem. Amb els presos i les preses polítiques , amb els exiliats i les exiliades, amb les seves famílies pic.twitter.com/By8EilGaXS

— Carmela Fortuny (@Carmela_Fortuny) 10 de febrer de 2019

Deixa un comentari