Promo banner TVSC

Pere Soler

PSC

  • Confiem en els serveis públics Aquests dies estem patint moltes alteracions a les nostres vides per causa del COVID-19: coronavirus. No podem defugir com si no passés res, o tampoc viure amb un estat de pànic permanent. L’equilibri emocional és difícil, però el que sí que podem fer és prendre totes les precaucions i mesures per evitar el contagi o la preparació. Cap responsable polític neix ensenyat davant d’aquestes situacions, però ens deixem aconsellar per totes i tots els experts especialistes de cada un dels camps afectats o interpel·lats en el seu sector. Insistirem les vegades que facin falta per complir i fer complir les mesures anunciades. Davant de la proclamació de l’estat d’Alarma per part del president del govern ens denota la seriositat i la delicada situació en la qual ens trobem, cal escoltar i estar pendents a totes les recomanacions de les administracions i autoritats competents. Tindrem temps més endavant per mesurar quina ha estat la magnitud i l’impacte social i econòmic, ara preservem el valor més preuat que és la vida i la salut de la nostra ciutadania. Les informacions i notícies canvien a cada instant, però és important extreure la informació dels canals fiables i oficials, els “fakes” i les desinformacions generen alarma –que és el que pretenen- milers de “posts, memes, àudios, i instastories” creen un entorn paral·lel, i no ajuden a l’estat d’ànim de les persones, trenquem les cadenes i no ajudem a difondre aquest tipus de missatge. Santcugatencs i santcugatenques, cuidem-nos, mantinguem la calma, i confiem en els especialistes dels serveis públics que són els protagonistes que ens han d’ajudar a superar aquesta crisi no prevista.

  • Un pressupost social, habitacional, ambiental i democràtic per a Sant Cugat En la passada edició del Magazine s’anunciava que el govern estava treballant amb l’objectiu de presentar el pressupost el mes de febrer. És pertinent explicar que amb la voluntat de donar una nova mirada posada en les preocupacions de la ciutadania, que el govern del canvi s’ha proposat reorientar-ho cap a la intervenció social, l’ambiental i l’habitacional, a més de poder “reorganitzar” i “endreçar” transparentment i democràticament l’Ajuntament, i s’ha de reflectir en la construcció dels comptes locals com més aviat millor, de manera raonada, amb rigor i solvència com ens demanda la ciutadania (i la llei també), fet que pot alterar el termini previst. Per això la voluntat del govern segueix sent ferma, i poder tenir una bona proposta. Cal dir que el pressupost té un calendari propi, i no ha de per què coincidir amb les sessions ordinàries, explicar-la a l’oposició, atendre a les demandes, realitzar una audiència pública i iniciar el tràmit administratiu d’aprovació plenària, amb el repte de marcar diferències amb el passat. Sant Cugat tindrà uns pressupostos alineats amb el compromís del govern del canvi, i apuntalats en el Pla Municipal de Mandat 2019-2023 que també (en fase d’elaboració). Anem treballant amb passes fermes i consolidant els projectes iniciats en aquesta nova etapa.

  • “Cal un govern fort” El resultat electoral del passat diumenge ha deixat un panorama similar al què hi havia amb una complexitat per formar govern. No tindrem sortida si tothom s’enroca. Cal ser generosos i tenir màniga ampla en les negociacions. El què destaca és l’enfonsament de Ciutadans, un partit sense rumb a la baixa, amb fuites per tot arreu, sense full de ruta, amb el seu caràcter destructiu, barroer i poc elegant, ha rebut el que ha sembrat. Per altra banda l’explosió de Vox ens deixa perplexos, el suport a l’extrema dreta aflora després de 40 anys amagat a les files de la dreta recalcitrant. El fracàs del PP tampoc passa desapercebut, no ha arribat als 100 escons pronosticats i podrà continuant fent la pinça amb Unides Podemos, o els indefinits d’En Comú Podem, que només tenen el repte de superar als socialistes, com si no tinguessin més propostes per a la ciutadania. JuntsXCat recull el desgast d’ERC, movent l’electorat independentista. Per últim felicitar a les dues forces que han entrat, de manera testimonial i que molt possiblement han decebut als seus, Més País i la CUP pels resultats. Ara els socialistes, malgrat guanyar d’una manera no esperada, haurem de saber plantejar solucions i diàleg a la resta per poder desbloquejar la situació. Estem segurs que entre tots ho podrem fer.

  • Quan es barreja tot Vivim uns dies convulsos, i de manera interessada s’està barrejant tot, la desinformació és la principal font d’informació, se’ns presenten imatges tèrboles, arguments inconsistents, discursos buits de contingut, declaracions contradictòries amb el que es diu i el que es fa, són les conseqüències de la improvisació, és el resultat d’una política erràtica i de despertar excessives esperances d’un futur millor, d’assolir Ítaca. Ningú dubta que amb violència no hi ha una possible solució, no és certa l’expressió que sense aixecament no hi ha canvis. El nostre país ha canviat molt en aquests 40 anys amb pau i amb pacifisme. Els grans projectes s’han assolit sota la base del consens, no de la confrontació. Cal marcar distàncies amb la violència, cal que aquells que tenen la responsabilitat de la gestió de les nostres institucions siguin clars i condemnin sense pal·liatius qualsevol brot violent. Els posicionaments erràtics condueixen a la confusió, s’ha de poder dir el que es pensa amb respecte i dins de les normes que tots i totes hem ajudat a construir i a transformar, i si no ens agraden canviar-les. I sobretot recuperar la convivència tan malmesa aquests dies però que ve de lluny. Es pot parlar de tot, però allà on toca. És important guardar les formes i restablir i el consens.

  • El govern progressista ha començat a caminar a bon ritme i a ordenar l’Ajuntament. Ara sembla que sorgeixin problemes de sota les pedres, i hi ha pressa per destapar-los i fer-los aflorar, com si s’acabés el món.

  • El nou govern, sòlid i progressista, nascut per afrontar l’emergència habitacional, mediambiental i climàtica, i donar resposta a les inquietuds respecte a la transparència i la lluita contra la corrupció, i el compromís ètic.

  • Els propers dies la ciutadania haurà de raonar sobre qui aporta problemes i qui solucions abans d’anar a votar. El 28 d’abril decidirem el govern de l’Estat, els i les socialistes volem evitar el retrocés de la societat del benestar representada per la dreta (PP i Cs), i el bloqueig que promouen els independentistes, i per això proposem un projecte engrescador per a Espanya i per Catalunya. Creiem necessari que Pedro Sánchez assoleixi una majoria àmplia per fer possible “L’Espanya que vols / ♥”.

  • Sant Cugat són els seus barris, districtes i Valldoreix. Tots conformen aquest bonic municipi metropolità i vallesà abraçat a Collserola, però que cal millorar-lo i molt.

  • Feia dècades que els usuaris del transport públic (tant els habituals com els esporàdics) aspiràvem a què el nostre municipi formés part de la primera corona del transport metropolità.