Promo banner TVSC

Marc Simarro

CUP

  • “Suma’t al teu Consell de Barri!”   Ja fa unes setmanes que han arrencat les constitucions dels Consells de Barri, tot i que els diferents grups de treball en comissions de veïns i entitats dels barris de la ciutat ja estaven en funcionament. Centre Est i La Floresta ja estan constituïts, manquen encara Mira Sol, Les Planes i Centre Oest. Aquest són els actuals 5 consells de barri que tenim al municipi però, com ja hem anunciat públicament i com hem anat treballant amb les diferents entitats i col·lectius veïnals, properament tindrem un 6è consell al centre de la ciutat. Això ens permetrà millorar el funcionament intern de tots aquests òrgans de participació de forma considerable. Els consells del centre, que seran tres finalment, quedaran més equilibrats tant en nombre d’habitants representats com pel que fa a la disposició territorial. Els nous límits, doncs, s’adequaran millor a la realitat immediata de cada barri i, per tant, representarà millor les dinàmiques internes de cada indret. Creiem que la implicació de la població en la presa de decisions polítiques és imprescindible per millorar en democràcia. I per això treballarem els pròxims anys a partir d’aquesta nova proposta per als consells de barri i per als espais de participació en general. Implica’t al barri i suma’t al teu consell!

  • Sedició   Sedició, aquell constructe juridicopolític, inexistent en altres països europeus, posat en marxa amb la sentència als presos polítics ja està tenint conseqüències. La setmana de la sentència ha sigut copsada per nombroses mobilitzacions amb diferents formes arreu del territori. Desenes de milers de persones s’han manifestat en contra d’una sentència considerada dura i desmesurada. No és casual, doncs, que a la vaga i jornada de mobilització convocada pel divendres 18 d’octubre, s’hi afegissin col·lectius i persones no independentistes però conscients del retrocés en drets que estem vivint. Els estibadors, el sindicat de llogaters de Barcelona o els Comuns en són un clar exemple. I és que això de la sedició, tindrà greus conseqüències de cara a futures mobilitzacions de qualsevol àmbit. Enfrontar-se a les injustícies pot sortir molt car a partir d’ara. Ens trobem en una situació excepcional on resulta difícil veure’n aigua clara. Ara bé, la defensa dels drets polítics, socials i de protesta hauria de ser un compromís col·lectiu i prioritari per a qualsevol democràcia en condicions. I en això estem, perseverants i convençuts!

  • La participació és una eina fonamental per la presa de decisions col·lectives i per a un apoderament real del veïnat.

  • Comencem un nou mandat amb molts canvis i novetats que, n’estem convençuts, faran de Sant Cugat una ciutat més integradora i més atenta a les problemàtiques socials. Amb la mirada posada en resoldre moltes de les injustícies que s’han anat generant els darrers 32 anys.

  • Es respira un aire de canvi a Sant Cugat. Aquella sensació compartida que, parlant amb amics o coneguts, es percep i construeix al voltant de l’engrescadora idea d’un Sant Cugat diferent.

  • Més de 10300 persones es troben en situació de forta necessitat econòmica i no poden fer front a les despeses bàsiques: pagar la casa, els subministraments bàsics o fer la compra.

  • Ser estranger, immigrant. Ser, injustament, ciutadà de segona. Ser persona com la resta i, tot i així, gaudir de menys drets. Bé, segons les nostres lleis, no com la resta. No, almenys, al mateix nivell que un resident europeu. Serà per aquella tendència mil·lenària a menystenir els qui vénen d’una banda o l’altra del mar.