Dental Valles Banner

Tots els partits del ple voten a favor d’accelerar els tràmits urbanístics del nou edifici de La Mirada08/03/2020 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat està accelerant tots els tràmits urbanístics per aconseguir que el nou edifici de l’escola La Mirada sigui una realitat al més aviat possible. Tots els grups municipals van votar a favor l’aprovació inicial de la modificació inicial del Pla General Metropolità que permetrà la construcció de l’escola a la nova ubicació triada per a l’escola. Ara, el següent pas serà obtenir l’aprovació definitiva per part de la Comissió d’Urbanisme de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i del conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i arrencar per fi unes obres que arrosseguen mesos d’endarreriments.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, va explicar que La Mirada és la prioritat número 1 d’aquest govern municipal perquè veuen que hi ha moltes famílies angoixades per aquest tema.

Els alumnes de l’escola La Mirada porten des del 2016 estudiant en mòduls prefabricats i l’inici de les obres estaven previstes per al setembre d’aquest any, però un problema amb la ubicació del projecte original ho va paralitzar tot. Com a membre de l’equip de govern en el moment de la redacció del projecte executiu de l’escola, Joan Puigdomenech de Junts per Sant Cugat, va voler defensar l’actuació del seu partit.

Joan Puigdomenech, de Junts per Sant Cugat, va defensar l’actual ubicació de La Mirada i va afegir que si es pren aquesta mesura amb aquest centre també s’haurien de prendre mesures amb l’Institut Leonardo Da Vinci i l’Escola Pins del Vallès, pròxims a la zona.

Publicitat

Taula Tercer Sector


El Grup de Ciutadans va ser crític amb gestió del projecte durant la seva intervenció, però va anunciar que votarien a favor.

mapa-ubicacio-escola-mirada
Mapa que mostra la nova ubicació de l’escola La Mirada


Protestes contra la tala d’arbres al Bosc de Volpelleres per la construcció de la nova escola

Les crítiques dels grups a l’oposició no van ser les úniques que es van fer sentir en contra de la ubicació de La Mirada. Un grup de cinc persones van interrompre el ple amb una pancarta i un discurs en contra de la nova ubicació triada per a l’escola dins el Bosc de Volpelleres. La situació es va haver d’allunyar 70 metres de les vies del tren per requeriments de la Direcció General de Protecció Civil i es va endinsar dins d’aquest bosc.

Els manifestants van llegir un manifest que associava la decisió sobre la nova ubicació de La Mirada amb el compromís del govern amb l’emergència climàtica.

Ara, un cop el planejament estigui aprovat de forma definitiva i s’aprovi el nou projecte executiu de l’escola La Mirada l’Ajuntament licitarà, adjudicarà i executarà les obres. Com ja s’ha anunciat a la direcció de l’escola i a l’associació de famílies de l’escola la previsió és iniciar les obres el mes de juliol del 2021 i inaugurar l’escola entre el desembre del 2022 i setembre 2023.

Fotogaleria de la simulació de la nova escola La Mirada

Deixa un comentari