Sant Cugat tanca set dies de Carnaval28/02/2020 – REDACCIÓ /

La tradicional processó d’enterrament de la Sardina ha posat el punt final a set dies de disbauxa a Sant Cugat. Aquest Dimecres de Cendra ha acollit els darrers actes del Carnaval abans de la Quaresma. El Gall de Sant Cugat ha tornat la Vara d’alcalde i ha pujat novament al cimbori del Monestir.

Després de la cerimònia del retorn del poder va tenir lloc la sardinada enllaunada. La tradició de l’enterrament de la sardina se celebra d’una forma diferent a cada població i el trobem a la tradició ja perduda de sortir als afores a berenar el darrer dia de Carnaval per tal de posar fi al període de festa del Carnaval.

A la tradició catòlica el dimecres de Cendra és el primer dia de la Quaresma, un període que representa els quaranta dies que va passar Jesús al desert després del baptisme i on va ser temptat pel dimoni. Un període de penediment i conversió pels cristians després d’aquests dies de Carnaval. Una setmana d’actes que ens han deixat a la ciutat diverses novetats, com el Mardi Grass i on ha destacat especialment el rècord de participació del Ball de Gitanes.

fi-carnaval-gall-monestir-santcugat
Fotografia de l’Ajuntament del retorn de la Vara a l’alcaldessa

Publicitat


Deixa un comentari