Dental Valles Banner

Sant Cugat anuncia mesures econòmiques per a particulars, autònoms, empreses i comerç local16/03/2020 – REDACCIÓ /

L’Alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha anunciat aquest dilluns mesures econòmiques d’ajuts al lloguer, subvencions a les persones autònomes i empreses que treballen per a l’Ajuntament i al comerç local.

Aquests ajuts s’aprovaran en les pròximes setmanes, davant les conseqüències econòmiques que originarà l’estat d’alarma que ha declarat el govern de l’Estat i les mesures de confinament de la població per prevenir el contagi per coronavirus.

En matèria d‘habitatge de lloguer l’Ajuntament obrirà una línia de subvencions i ajuts al lloguer per a famílies amb menys recursos i dificultats econòmiques que viuen en habitatges públics de PROMUSA i privats de lloguer.

Ajuntament Sant Cugat
Fotografia d’arxiu de l’edifici de l’Ajuntament de Sant Cugat

Pel que fa al comerç, s’obrirà una línia d’ajuts i subvencions destinada a compensar la taxa de terrasses, la taxa de recollida d’escombraries comercial i l’import del Tribut Metropolità de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Quant a empreses i autònoms que treballen per al consistori s’indemnitzarà econòmicament aquestes empreses i que han vist suspès els seus contractes per raó de causa major.

Respecte al pagament de factures, s’avançarà el pagament de les factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible, davant de la reducció d’ingressos que patiran. 

L’Alcaldessa també fa una petició als propietaris d’habitatge i de locals comercials que els tenen en lloguer per tal que col·laborin per superar les conseqüències econòmiques de la crisi. En concret ha declarat: “Fem una crida a la solidaritat per prioritzar la cohesió social de Sant Cugat per davant dels guanys econòmics”.

A més, l’Alcaldessa ha demanat al govern de l’Estat i al seu president que aixequi les mesures d’estabilitat pressupostària i la regla de la despesa per tal que els ajuntaments puguin fer front a les despeses originades per la crisi del coronavirus i a la reducció d’ingressos que patiran les administracions locals.

2 comentaris a “Sant Cugat anuncia mesures econòmiques per a particulars, autònoms, empreses i comerç local

  1. Bon día
    I com s’ha de fer, on ens em d’adreçar per aquest ajuts? si no podem sortir de casa. Quine vies tenim?

    • Bon dia Isabel,l’Ajuntament ha anunciat aquesta línia d’ajuts i subvencions però encara no ha concretat més. Encara hi estan treballant. Tan bon punt es concreti, informarem. Gràcies!

Deixa un comentari