Sant Cugat adopta mesures de prevenció contra el coronavirus11/03/2020 – REDACCIÓ /

En els darrers dies la societat civil i l’equip de govern de Sant Cugat estan prenent mesures per prevenir la infecció per coronavirus entre els seus ciutadans.

Segons ha explicat el Tinent d’alcaldia de Presidència, Pere Soler, l’equip govern està aplicant certes mesures a les reunions que està mantenint en els darrers dies com ara mantenir la distància de seguretat entre les persones integrants.

En aquesta línia Pere Soler ha afirmat que des del Govern s’està treballant per fer front a un augment de malalts per coronavirus a Sant Cugat.

coronavirus
Imatge visual del coronavirus

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la ciutadania i d’absoluta confiança en el sistema de salut. “Des de l’Ajuntament estem impulsant totes aquelles mesures preventives possibles”, ha remarcat Ingla, “per tal de facilitar el correcte funcionament de la ciutat”. I ha afegit: “Seguirem totes les instruccions de la Generalitat i anirem adaptant l’actuació del consistori als protocols que hi hagi en cada moment”. 

Publicitat

Taula Tercer Sector


També ha desmentit que el document que s’ha escampat per la xarxa amb el seu nom on l’Ajuntament suspenia tota activitat lectiva és totalment fals. A dia d’avui, l’activitat lectiva a la nostra ciutat continua amb normalitat a instàncies de les recomanacions que pugui fer la Generalitat en els propers dies.

Mesures de la societat civil per prevenir el contagi per coronavirus

Pel que fa a la societat civil, aquest dimecres ESADE ha suspès les classes perquè s’ha detectat un nou cas de coronavirus en un alumne del centre. D’aquesta manera, el centre educatiu ha decidit sumar-se a les mesures preventives aplicades a les instal·lacions de Madrid i tancar les seves portes a l’alumnat fins al 30 de març. Fins aleshores les classes es faran de manera online.

També s’ha fet públic un cas de positiu per Coronavirus a un pare d’un alumne de l’escola Avenç. La família afectada es troba en aïllament i, de moment, l’escola seguirà actuant amb normalitat per indicació de Salut.

El Teatre-Auditori Sant Cugat ha anunciat també que cancel·la tots els espectacles previstos per aquest cap de setmana. Els espectadors que ja tenen les entrades podran fer servir les mateixes. Les persones que no puguin assistir-hi, hauran de notificar-ho abans del divendres 24 d’abril, per correu electrònic al teatre-auditori i se’ls farà la devolució de l’import de les entrades.

Altres entitats culturals com l’Associació Astronòmica de Sant Cugat-Valldoreix ha posposat la seva activitat durant aquest mes de març. En concret, la mesura afecta les sessions dels dies 24 i 26 de març i a l’Assemblea Ordinària Anual del 25 d’aquest mes. La mteixa línia han seguit l’Associació Aula d’Extensió Universitària o els Amics de la UNESCO de Sant Cugat.

L’Ateneu santcugatenc també ha emès un comunicat on informa que queda suspesa gran part de la programació cultural de l’entitat, així com els clubs de lectura, concerts, presentacions de llibres, inauguracions d’exposicions o espectacles familiars.

Davant la recomanació del Departament d’Ensenyament de suspendre les activitats extraescolars, els Castellers de Sant Cugat han informat que aturen tota activitat castellera fins que les autoritats sanitàries i la mateixa ho creguin oportú.

El Patronat Municipal d’Educació també assumeix les recomanacions del departament d’Educació de la Generalitat i emplaça els centres propis –Taller Triangle, Escoles Bressols Municipals, Escola de Música i Escola d’Art i Disseny- a suspendre activitats esporàdiques i extraordinàries on conflueixin alumnes de diferents centres.

D’altra banda, les direccions de les escoles de primària de la ciutat han comunicat a l’Ajuntament que han anul·lat les activitats a les piscines municipals en horari lectiu.

L’Associació de Veïns del Centre-Estació ha suspès temporalment la carxofada solidària del barri que s’havia de celebrar aquest diumenge 15 de març. Un acte solidari que es tornarà a programar  tan aviat com la millora de les circumstàncies i les autoritats sanitàries ho facin viable.

Competicions esportives a porta tancada

Els clubs, organitzacions i entitats esportives jugaran les seves competicions a porta tancada, d’acord amb les mesures anunciades aquest dimecres pel Govern de la Generalitat.

En el cas dels partits on hi hagi menors d’edat, podran entrar adults.

Actes de més de 1.000 persones, prohibits

Aquestes mesures del Govern inclouen prohibir els actes on hi participin més de 1.000 persones, siguin a l’aire lliure o en un recinte tancat.

Els actes en espais tancats de menys d’un miler d’assistents es podran celebrar només si s’ocupa un màxim d’un terç de l’aforament.

Les mesures anunciades per la Generalitat duraran 15 dies, però es tracta d’un període inicial i podria allargar-se. Això podria afectar la celebració de la Mitja Marató de Sant Cugat (29 de març) o la Marxa infantil (19 d’abril), organitzades pel Club Muntanyenc Sant Cugat.

La Parròquia adopta mesures per mantenir l’activitat religiosa i evitar l’expansió del coronavirus

Pel que fa a l’activitat religiosa, la Parròquia de Sant Pere d’Octavià ha confirmat que les misses al Monestir continuaran realitzant-se però s’adoptaran una sèrie de mesures de precaució. Es reduirà l’aforament a un màxim de 250 persones i s’ampliaran les misses.

Es realitzaran dues misses el dissabte al vespre i set el diumenge al llarg de tot el dia. A més, se suspèn temporalment la catequesi i les trobades dels dissabtes.

El ple municipal de març es farà a porta tancada

L’Ajuntament de Sant Cugat ha confirmat que el ple municipal del mes de març que se celebrarà el dilluns 16 de març es realitzarà només amb la presència dels i les regidores i els mitjans de comunicació.

L’accés al públic serà restringit i l’audiència ciutadana es farà sense públic. Només es contestaran aquelles preguntes entrades telemàticament.

Televisió Sant Cugat oferirà en directe el ple municipal del mes de març a partir de les 16 h i l’audiència pública a les 20h.

Deixa un comentari