Promo banner TVSC

“No cal comprar de forma desproporcionada” perquè es pot garantir l’abastiment d’aliments


11/03/2020 – REDACCIÓ / ACN /

Els grans distribuïdors han assegurat que “no cal” comprar de forma “desproporcionada” per temor al coronavirus. En un comunicat, l’Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) diu que l’activitat de les botigues, la cadena de subministrament, la logística i l’abastiment estan “garantits” i funcionen “correctament”. També ho defensa l’Associació d’Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), que diu que es garanteix l’accés als productes “tan en situacions de normalitat com extraordinàries”. Tot i admetre un “fort increment de la demanda” en algunes botigues i per determinats productes durant la jornada de dilluns, des de l’organització ANGED asseguren que els supermercats tenen capacitat de fer font a l’augment “puntual” de la demanda. “No cal fer un abastiment desproporcionat d’aliments i productes”, afirmen.

Imatge de prestatgeries buides en un supermercat. Foto: ACN

AECOC diu que les empreses “tenen capacitat de fer arribar productes des de les plataformes a les botigues en menys de 24 hores” i que les botigues estan col·locant els productes més demandats “amb més freqüència de l’habitual perquè no faltin existències”.

Els distribuïdors recorden que a Espanya hi ha un dels sistemes de distribució alimentària “més eficients d’Europa” amb un model de “proximitat” que inclou 400 plataformes logístiques arreu del territori i que pot oferir abastament eficient a més de 24.300 botigues.

“Les empreses del sector estan fent tots els esforços i treballant a ple rendiment perquè no falti cap producte als punts de venda”, afirmen des de l’AECOC.

La distribució alimentària a Catalunya també envia un missatge de “màxima tranquil·litat” sobre el covid-19

Foment Comerç, que agrupa les principals patronals de cadenes i empreses de distribució alimentària a Catalunya, ha volgut enviar aquest dimarts un missatge de “màxima tranquil·litat” a la ciutadania davant de “l’alarmisme generat” sobre el menjar als supermercats. “L’abastiment de productes està totalment garantit”, afirma Foment Comerç, que reitera que no hi ha “perill” per proveir a la ciutadania d’aliments ni de productes de primera necessitat. De fet, la patronal remarca que el sector de la distribució a Catalunya i Espanya “és un dels més robustos, sòlids i eficients, amb presència en gairebé tots els municipis”.D’altra banda, Foment Comerç fa una “crida a actuar amb normalitat, prudència i racionalitzar la por” per “evitar l’alarmisme”.

“Tot i la complexitat de la situació derivada del coronavirus, les empreses asseguren que l’abastiment a Catalunya està garantit”, afirmen.

Deixa un comentari