Dental Valles Banner

Milers de santcugatencs recorden el passat agrícola de Sant Cugat a la rua dels Tres Tombs


20/01/2020 – REDACCIÓ /

Aquest diumenge milers de santcugatencs (3.500 segons les xifres oficials difoses per l’Ajuntament de Sant Cugat) van poder gaudir de la rua dels Tres tombs. Una celebració festiva que la Comissió de Festes de Sant Antoni Abat organitza en honor al patró dels animals i que recorda el passat agrícola de Sant Cugat.

tres-tombs2020
Fotografia d’un dels carros dels Tres Tombs 2020

La jornada va començar ben d’hora amb el tradicional esmorzar de pagès al Parc de Ramon Barnils. Després, es va iniciar la rua pels carrers de la ciutat amb endarreriment perquè, segons va informar l’Ajuntament de Sant Cugat, es va haver d’adequar al nou recorregut pel risc de pluja, evitant pujades i baixades per impedir relliscades. Tot i aquesta amenaça, la rua va esquivar la pluja, a diferència de l’any passat que es va haver de suspendre. Enguany els banderers van ser el Club Muntanyenc Sant Cugat.

Al migdia, els integrants de la rua van rebre la benedicció del rector de la parròquia de Sant Pere D’Octavià, Mn. Emili Marlés al passeig Francesc Macià. Molts santcugatencs també s’hi va acostar perquè els seus animals de companyia rebessin la tradicional benedicció.

La rua va transcórrer amb només una incidència destacada. Un cavall va relliscar a la plaça d’Octavià, però, segons va informar l’Ajuntament, es troba en perfecte estat. Aquest any la rua va incorporar els protocols de benestar animal de la UAB i la Federació Catalana dels Tres Tombs.

Publicitat

Anunci Taula Tercer Sector


No obstant això, la Plataforma Animalista de Sant Cugat (PAS) considera que no es van complir del tot els protocols i que el cavall que va caure no el va examinar un veterinari especialitzat en èquids amb experiència clínica i equipat amb material per atendre els animals.

Sobre aquesta qüestió, el regidor de Seguretat Ciutadana i Benestar Animal, Francesc Carol, ha explicat a TV Sant Cugat que si s’hagués detectat algun incident greu amb els animals se l’hauria traslladat a un centre específic o s’hauria fet venir a un professional especialista en èquids.

Pel que fa a la celebració dels Tres Tombs, Francesc Carol ha manifestat que la festa va transcórrer amb normalitat i sense incidències destacades i que es convocarà una taula per a la revisió del protocol per proposar alguns canvis com la supressió de la ruta d’alguns trams on els animals puguin patir relliscades.

Sobre les queixes de la PAS, el regidor de Benestar Animal ha assegurat que la resta d’entitats animalistes de Sant Cugat no s’ha manifestat respecte a la celebració dels Tres Tombs i que aquesta entitat és l’única que ha mostrat algunes discrepàncies amb l’organització.

A banda d’aquestes queixes, diverses persones van protestar també durant la rua amb cartells en contra de l’ús dels animals a les festes populars.

La rua dels Tres Tombs és una tradició molt arrelada a Sant Cugat que té 150 anys d’història.

Televisió Sant Cugat us ha preparat un ampli programa especial amb els actes dels Tres Tombs gràcies al suport dels seus patrocinadors.

Fotogaleria de la rua dels Tres Tombs

1 comentari a “Milers de santcugatencs recorden el passat agrícola de Sant Cugat a la rua dels Tres Tombs

  1. Com a representant de l’Associació d’Animals Adopta’ns Sant Cugat, no només no estem d’acord amb aquesta celebració, sinó que estem totalment en contra de qualsevol “festa” on s’utilitzin animals. Concretant amb la festa dels 3 Tombs considerem que no s’han complert els protocols corresponents, i clarament considerem que la tasca de la veterinària que vetllava pel benestar dels cavalls no va ser l’esperada quan un dels animals va patir la relliscada.
    Compartim al 100% les queixes esmentades de la Plataforma Animalista de Sant Cugat PAS.

Deixa un comentari