Dental Valles Banner

Les “Lectures a la fresca” es tornen a representar a partir del 9 de juliol en un nou format01/07/2020 – REDACCIÓ /

Aquest any, tot i la pandèmia del coronavirus, l’Ajuntament de Sant Cugat i els Amics de Pedra i Sang han trobat la fórmula per poder gaudir un any més, i ja en seran 16, de les Lectures a la Fresca. A partir del 9 de juliol  es faran de manera presencial al Claustre del Monestir amb la presència física d’unes  80 persones, però es podran seguir en directe per internet.

Actors i actrius i Amics de Pedra i Sang amb el vano de les Lectures a la Fresca 2020. Foto d’Amics de Pedra i Sang

Unes funcions que aquest any apostaran pels artistes professionals perquè aquest col·lectiu ha sigut un dels més castigats per la crisi del coronavirus, segons va explicar la directora artística Dolors Vilarasau durant l’acte de presentació el passat dilluns 22 de juny al Pati de l’Ateneu.

9, 16 i 23 de juliol a les 22:00

Les Lectures a la Fresca es celebraran en tres sessions els dies 9, 16 i 23 de juliol a les 22 h i dues peces per sessió.

En total, són sis píndoles de 30 minuts cadascuna que han escrit sis autors santcugatencs, Víctor Alexandre, Josep Amorós, Cristina Juliana, Jordi Lara, Ignasi Roda i Martina Vilarasau,  i que han dirigit a actors i actrius en quatre monòlegs i dos diàlegs per garantir les distàncies de seguretat.

Publicitat

Doggy's


Totes les lectures giren al voltant del confinament i tindran un to de comèdia. Per això, els seus impulsors les anomenen “confitades”.

La Tinent d’alcaldia de Cultura, Esther Madrona, va destacar durant la presentació de les lectures (el passat dilluns 22 de juny),  la capacitat d’adaptació de les Lectures a la Fresca.

Unes lectures a favor de la lluita contra la COVID-19

Enguany, per primera vegada els assistents hauran de pagar una entrada de 10 euros més despeses de gestió en benefici de programes sociosanitaris que lluiten contra la COVID-19 i que es poden comprar a través del web de l’Ajuntament santcugat.cat/a-escena.

Per garantir el rastrejament de contactes en cas d’un possible contagi per coronavirus, es demanaran els noms i la identificació de cadascun dels assistents. També es podran seguir de manera gratuïta a través del canal de youtube de l’Ajuntament de Sant Cugat.

Les Lectures a la Fresca, al “Sant Cugat a Escena”

Les Lectures a la Fresca formen part del programa “Sant Cugat a Escena”. Un programa que ha impulsat l’Ajuntament de Sant Cugat per ajudar al sector cultural tan malmès per la COVID-19 i que proposa diferents activitats culturals el mes de juliol que es podran seguir al Claustre del Monestir i per internet.

Podeu consultar la programació completa de “Sant Cugat a Escena”, al web de l’Ajuntament.

Programació de Les Lectures a la Fresca 2020

Dijous 9 de juliol 22:00

“…I em pica a la porta”
Text: Martina Vilarasau. Actriu: Gisela Figueras. Direcció: Martina Vilarasau.

“Marit i muller”
Text: Víctor Alexandre. Actors: Carles Martínez i Míriam Alamany. Direcció: Dolors Vilarasau.

Dijous 16 de juliol 22:00

“Qui saltarà sense xarxa?”
Text: Cristina Juliana. Actriu: Martina Vilarasau. Direcció: Dolors Vilarasau.

“Monòlegs de parella”
Text: Ignasi Roda. Actriu: Marta Uxan. Direcció: Ignasi Roda.

Dijous 23 de juliol 22:00

“La normalitat era el problema”
Text: Josep Amorós. Actriu: Carme González. Direcció: Dolors Vilarasau.

“Scherzo per a bandoneó”
Text: Jordi Lara. Actors: Joan Berlanga i  Xavier Tor. Direcció: Jordi Lara.

Deixa un comentari