Promo banner TVSC

Les 12 escoles públiques de Sant Cugat promouen l’ús de joguines no sexistes


09/12/2019 – REDACCIÓ /

Abans de les festes nadalenques, les dotze escoles públiques de Sant Cugat han posat en marxa una campanya de sensibilització per promoure l’ús de jocs i joguines no sexistes.

escoles-santcugat
Fotografia d’arxiu de l’Ajuntament d’una de les escoles públiques de Sant Cugat

Es tracta d’una iniciativa basada en la campanya que va realitzar la comissió de gènere de l’escola Fructuós Gelabert durant el passat curs, tot i que algunes escoles santcugatenques l’han adaptat com han cregut convenient. En aquest sentit, “la campanya té com a objectiu conscienciar de la discriminació de gènere a l’hora de triar les joguines i visibilitzar com els estereotips limiten els infants”.

La campanya està enfocada a tots els nivells educatius, marcant unes directrius mínimes que es desenvoluparan a l’aula, segons cada professional consideri. Tanmateix, cada escola realitzarà les activitats des de les tutories i/o hora de migdia i amb l’entitat Paidos aquelles escoles en les quals està present l’entitat de formació en el lleure santcugatenc.

Publicitat

Anunci Taula Tercer Sector


La iniciativa ha estat impulsada per les Escoles Coeducatives de Sant Cugat, que està formada per comissions de gènere, coeducació i feminismes de les 12 escoles públiques de la ciutat. En algunes escoles es tracta de comissions formades per famílies, i en altres centres són comissions mixtes, és a dir, mestres i famílies.

En el marc d’aquesta campanya de conscienciació, el dilluns 9 de desembre (18h) tindrà lloc la xerrada “Les joguines…són sexistes?”, a càrrec de l’entitat Coeducacció, i organitzada per Escoles Coeducatives. La conferència/taller, que tindrà lloc a la Casa de Cultura i en la que col·labora l’Ajuntament de Sant Cugat, té com a objectiu “descobrir si els infants tenen accés a tots els aprenentatges que jocs i joguines ofereixen i si les seves decisions sobre els seus jocs i joguines són lliures o estan condicionades per la societat”. L’aprenentatge que potencien les joguines, com acompanyar els infants perquè siguin més lliures, com la publicitat influeix en els desitjos i preferències dels infants i les famílies i la importància d’oferir totes les possibilitats de jocs a tots els infants, són alguns dels aspectes que es tractaran.

Escoles Coeducatives Sant Cugat

La Coordinadora de Comissions de Gènere, Coeducació i Feminismes de les Escoles de Sant Cugat (o Escoles Coeducatives) integra les 12 escoles públiques de la ciutat, i neix, el maig del 2019, amb l’objectiu de treballar per la coeducació, és a dir, una educació lliure de discriminació per qüestions de gènere. Una educació que aposta de manera real i conscient per la igualtat d’oportunitats pels infants, lliure de sexisme, i pel respecte a la diversitat sexual i d’expressió de gènere.

Podeu veure una entrevista de La Contraportada relacionada amb aquesta qüestió.

Deixa un comentari