Dental Valles Banner

La Biennal d’Art Contemporani abandonarà Sant Cugat si l’Ajuntament continua sense donar-li suport17/02/2020 – REDACCIÓ /

La Biennal d’Art Contemporani Català deixarà de celebrar-se a Sant Cugat per primera vegada en 43 anys si l’Ajuntament no rectifica la intenció que va fer pública fa unes setmanes de deixar de donar-li suport. El director i fundador d’aquesta mostra d’art jove, Josep Canals, ha anunciat un acord amb l’empresa gironina Bonart Cultural per a compartir la direcció i l’organització de la Biennal a partir d’aquesta edició. La intenció és donar-li un nou enfocament i un gir més modern a aquesta mostra d’art itinerant que fins ara s’havia organitzat a Sant Cugat.

biennal-art-contemporani-catala2018
Fotografia d’una de les darreres edicions de la Biennal d’Art Contemporani de Sant Cugat

L’Ajuntament de Sant Cugat va comunicar fa unes setmanes a través d’un comunicat que cancel·lava la inauguració de la Biennal d’Art Contemporani Català prevista per aquest 2020, perquè considerava que l’edició del 2018 havia arribat a un final de cicle i volia impulsar un nou projecte propi.

Josep Canals va rebre moltes mostres de suport del món de l’art, tant en l’àmbit català com estatal, d’institucions com el Gremi de Galeristes d’Art de Catalunya o la Fundació Coromina de Banyoles. Aquesta entitat ha ofert la seva sala d’exposicions a Barcelona per a acollir la Biennal i l’organització s’està plantejant inaugurar la mostra a la capital catalana aquest setembre.

Tot i que els organitzadors encara deixen una porta oberta a què l’Ajuntament de Sant Cugat s’ho repensi. Josep Canals li ha fet arribar un darrer comunicat amb una nova proposta per inaugurar la mostra a l’estiu al Claustre del Monestir, però fins ara no ha rebut resposta. També ha comunicat a aquest mitjà que a partir d’ara deixarà les negociacions amb el consistori amb el nou co-director de la Biennal, Ricard Planes, director de Bonart.

Avui dia, la Biennal continua tenint el suport de la Generalitat i estan en contacte amb diverses institucions públiques que podrien fer-se càrrec de la part del finançament que fins ara assumia l’Ajuntament de Sant Cugat.

La Biennal d’Art Contemporani Català va néixer a la nostra ciutat el 1977 i durant més de 40 anys ha donat l’oportunitat d’exposar les seves obres a centenars de joves artistes d’arreu del territori.

Deixa un comentari