Dental Valles Banner

Investiguen les causes de mort i malaltia de diversos gats a Mira-sol


04/01/2020 – REDACCIÓ /

Actualització dades 8/01/2020 17 gats morts, 2 ingressats greus però estables i sis que no presenten símptomes, però que estan en observació

La Plataforma Animalista Sant Cugat (PAS) ha denunciat a la Policia Local i ha informat l’Ajuntament que aquesta setmana s’han trobat desenes de gats morts o amb un estat de salut greu a Mira-sol. Ahir hi havia 5 ingressats a la Clínica Veteralia de Sant Cugat en estat greu de salut per enverinament o malaltia vírica. Aquestes són les dues hipòtesis que ara es contemplen, fins que no estiguin a punt els resultats de la necròpsia, disponibles d’aquí a quinze dies.

gats-mira-sol
Fotografia d’arxiu d’un gat

Aquests gats es van trobar els darrers dies a la confluència del carrer Miranda del Vallès amb el passeig de l’Havana i els carrers Montevideo i Veneçuela. Els gats afectats són de carrer i la PAS no té constància que hagi afectat gats de particulars.

El que sí que ha confirmat la PAS a TV Sant Cugat és que la Policia Local ha rebut una denúncia d’aquesta entitat i que els agents del cos estan investigant el cas.

Publicitat

Anunci Taula Tercer Sector


Diferents clíniques veterinàries de la ciutat estan col·laborant amb el cas com la Clínica Triavet, la Clínica Veterinària Torreblanca, Veterinos o la Clínica Veteralia, aquesta última amb conveni amb l’Ajuntament per a atendre gats de carrer. L’objectiu és salvar el màxim nombre de gats en aquest episodi d’enverinament o epidèmia vírica.

Fins que no es resolgui el cas dels gats a Mira-sol, els principals suggeriments que podem donar és que els propietaris de gats i gossos  no deixin sortir als animals sols, que passegin els animals lligats o que canviïn de zona. Des de diversos col·lectius animalistes es demana també la participació ciutadana per denunciar qualsevol activitat sospitosa a la Policia Local de Sant Cugat.

Deixa un comentari