Promo banner TVSC

Els santcugatencs que ens han deixat durant el 2019


06/01/2020 – REDACCIÓ /

L’any 2019 ens van deixar diferents persones conegudes de la ciutat de Sant Cugat i vinculades a l’activitat política, econòmica, social i esportiva de la ciutat.

En aquest article repassem, mes a mes, les pèrdues del 2019.

santcugatencs-deixat-2019
Fotografia de part de la muralla del Monestir de Sant Cugat

Gener

El mes de gener van morir en un accident al Perú al Perú Adrià Sanjuan i Sergi Porteros, dos joves molt vinculats al teixit social de la ciutat, com als Castellers de la ciutat o a l’Handbol Sant Cugat.

Febrer

El mes de febrer va perdre la vida el popular venedor de l’ONCE Tomás Cádiz “El gitano” quan es va precipitar a les vies del tren de l’estació de ferrocarrils de la plaça Lluís Millet. Treballava com a venedor de cupons a Sant Cugat des del 1986.

Publicitat

Anunci Banc de Sang


Aquest mes també va morir amb l’edat de 79 anys Pasqual d’Ossó, exregidor i membre de La Lira.
Va començar la carrera política l’any 1983 com a cap de l’oposició al consistori durant quatre anys per Convergència-i-Unió. Va ser primer Tinent d’alcaldia amb el mateix partit durant el mandat de Joan Aymerich (1987-1999) i es va retirar de la política l’any 2003, al final del primer mandat de Lluís Recoder. Com a membre de La Lira, el podem recordar a les darreres cantades de Caramelles.

Abril

El mes d’abril ens va deixar amb l’edat de 86 anys Jaume Clavell, síndic de Greuges entre el 2007 i el 2017. Jaume Clavell era enginyer industrial i santcugatenc des del 1999. Mataroní de naixement, desenvolupà la seva tasca professional a empreses destacades com Sony o Apple Espanya. Com a Síndic sempre va destacar per la seva vocació de servei al ciutadà.

Maig

El mes de maig va morir amb l’edat de 84 anys Àlex Barberà, president del Sant Cugat Futbol Club entre el 2002 i el 2006 i des de llavors, va ser el seu president honorífic. Vinculat al club des de 1971, va ser un dels socis històrics del SantCu i cofundador del seu futbol base. Va ser també un dels artífexs de la celebració del centenari del club.

Juny

El mes de juny va morir el jove Marc Serrano, conegut també com a Aka Lacra1. Era raper, grafiter i productor i va formar part del festival St.Q Black com a cantant, pintor o dins l’organització com a tècnic de so. El mes de juliol el festival el va homenatjar en una Urban Clash.

Juliol

El mes de juliol ens va deixar el propietari del Piccola cucina de La Floresta, Vittorio Giordano, que va tancar les portes el passat mes d’abril després de 10 anys de servei.

Aquest mateix mes també va morir Rosa Peris, membre del secretariat de l’ANC a Sant Cugat. Des de l’any passat, era membre del secretariat de l’ANC a Sant Cugat. Amb anterioritat havia estat vinculada amb diferents organitzacions polítiques com Unió Democràtica o Demòcrates.

El mes de juliol ens va deixar amb l’edat de 90 anys Francesc Busquets, de la Masia Can Busquets. Va ser una persona molt vinculada al teixit associatiu de La Floresta, així com la parròquia d’aquest districte.

Agost

El mes d’agost va perdre la vida a l’edat de 82 anys, Maria Dolors Renau, activista de la lluita feminista durant 40 anys i resident al centre de Sant Cugat. Va estar molt vinculada al PSC, partit el qual li va permetre portar aquesta lluita al Congrés dels Diputats i al Parlament Europeu. Va ser també Presidenta de la Internacional Socialista entre el 1999 i el 2003 i l’any 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Setembre

El mes de setembre ens va deixar amb 78 anys Josep Masó, president de la comissió de Sant Antoni Abat i els Tres Tombs. També va ser president de la Cooperativa Vitivinícola de Sant Cugat i propietari de l’escorxador de la ciutat.

Desembre

El mes de desembre va morir el veí de Valldoreix, Romà Cuyàs, amb l’edat de 81 anys. És considerat com una de les figures clau per als Jocs Olímpics de Barcelona ’92, ja que va ser l’encarregat de redactar el primer estudi de viabilitat de la candidatura el 1982 i un dels principals noms propis de la candidatura. L’any 2017 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat i el 2013 la Medalla d’Or de la Ciutat de Barcelona.

Deixa un comentari