Carmela Fortuny

Junts Per Sant Cugat

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat Coincidint amb el 3r aniversari de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, Òmnium promou una campanya per exigir l’Amnistia de totes les persones represaliades arran del procés d’independència i ho fa a través de la recollida de signatures per  promoure una Llei d’Amnistia que ha d’aprovar el Congrés de Diputats i posar fi a la repressió incessant de l’Estat Espanyol contra l’independentisme. Jo ja he signat i vull animar a tothom a fer-ho des del convenciment que l’Amnistia és l’única solució per tornar a la política, al diàleg i és també, l’única solució que beneficia a totes les persones represaliades per l’Estat Espanyol per actes d’intencionalitat política des de la consulta del 9N fins ara. Alguns diran que l’indult també podria ser una solució, però ni l’indult, ni la reforma del Codi Penal són solucions vàlides per a totes les persones represaliades. No posen fi a la repressió i no impliquen abolir la sedició. Només l’Amnistia abraça a totes les persones represaliades. El primer que cal és una Llei d’Amnistia que ara no tenim És políticament possible i jurídicament consistent i és un clam del 80% de la ciutadania. Si hi estàs d’acord signa! www.amnistiaara.cat Volem l’amnistia i la volem ara.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat De tot el que se’ns demana que fem el que ens costa més és deixar de relacionar-nos socialment. Som humans i estem bé junts. Com pots deixar d’anar a veure els pares, o els avis? Com es deixa de visitar aquella amiga que té un mal diagnòstic clínic? Com podem dormir tranquils sense haver fet cap abraçada des de fa deu mesos? Ens necessitem els uns als altres, i ara que hem de limitar la interacció social encara es posa més de manifest. El fet és que necessitem que ens cuidin i volem cuidar. Moltes persones de Sant Cugat dediquen una part del temps lliure a realitzar un servei als altres o a la comunitat, sense esperar res a canvi. Fan voluntariat i ho fan per donar resposta a una necessitat que pot ser comunitària, de protecció, social, cultural, ambiental o internacional. Senten aquesta necessitat d’interaccionar amb l’altre i fan el pas cap a l’acció voluntària. A Sant Cugat tenim la sort de tenir una Oficina del Voluntariat on les entitats  fan crides i els veïns i veïnes, de més de setze anys, poden triar en quin projecte s’impliquen. El dia 5 de desembre es reconeix, des de fa anys, l’esforç de totes les persones voluntàries. Enguany vull fer arribar el meu absolut reconeixement i gratitud als voluntaris i voluntàries de Sant Cugat. Em sento molt orgullosa d’aquesta ciutat, però encara m’hi sento més de la seva gent.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat El 2015 s’aprovava, per unanimitat de tot el consistori, la creació del Consorci de la Unió, un projecte de ciutat que garantia la continuïtat de l’entitat centenària de La Unió i alhora proveïa a la ciutat d’una nova sala d’espectacles amb un aforament de 400 butaques. Es tractava d’un projecte cultural ambiciós teixit amb la complicitat de l’entitat, totes les formacions polítiques i el govern. Una feinada liderada per l’alcaldessa Conesa i el regidor Escura. Aquest consorci, efectivament, naixia amb una clara vocació de servei públic. Per una banda la ciutat ampliava l’oferta cultural al centre de la ciutat, completant l’oferta del TA i del Teatre de Mira-sol. Per una altra banda, dinamitzava el centre i finalment, posava a l’abast de creadors i entitats un nou espai de dimensions ideals per donar continuïtat als seus projectes. Alhora, permetia, a La Unió, donar continuïtat al seu projecte i al de les seves seccions. Ara, el 2020, l’edifici està acabat fa més d’un any, però les portes continuen tancades i la gent de la Unió no hi poden entrar. El govern del canvi qüestiona la fórmula del consorci i critica la gestió anterior. Resultat: un equipament cultural nou al centre tancat des de fa més d’un any. Mala peça al teler. Primer va ser la sala polivalent, ara li ha tocat a la Unió. Quin és, doncs, el projecte cultural del govern de l’alcaldessa Ingla?  

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat L’1 d’octubre se celebra el Dia Internacional de les Persones Grans d’ençà que l’ONU va designar aquest dia, fa 30 anys, per rendir un merescut homenatge i donar visibilitat a les persones grans. A Sant Cugat, a principis d’octubre, les entitats de la gent gran organitzen, amb molta il·lusió, un seguit d’actes per defensar els seus drets i les seves necessitats però també per gaudir de la cultura, l’esport i el lleure. Enguany, en un context de pandèmia que s’acarnissa sobretot amb la gent gran, han hagut de repensar el programa i adaptar-se. Perquè la gent gran de Sant Cugat mai no ha estat de braços plegats, és activa, s’implica, fa ciutat. Ho han demostrat, des de fa molts anys totes les persones que formen part i lideren les entitats de gent gran. Han sabut treballar plegades, col·laborant entre elles per a millorar els serveis i reivindicar els drets de la gent gran de Sant Cugat. El meu reconeixement més absolut! Per seguir avançant en aquest camí amb la gent gran proposarem la creació d’una regidoria o comissionat específic de gent gran així com la constitució del Consell de la Gent gran que treballi de forma transversal amb la resta de consells.   Des de Junts per Sant Cugat creiem que una societat sàvia és la que escolta a tothom i especialment a la gent gran.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat Fa un any que Junts per Sant Cugat fem d’oposició propositiva al govern d’Ingla, lleial a la ciutadania que ens va fer confiança. És el moment de fer balanç de la feina feta durant aquest primer any. Hem escoltat molt a la ciutadania presentant al Ple 22 mocions de les quals 13 han prosperat, algunes de molt rellevants com la regulació del preu del lloguer, un nou casal de gent gran al centre o el consultori mèdic al barri de Sant Francesc/Monestir. La nostra actitud ha estat positiva i coherent, per això hem votat a favor en 101 temes, en contra 7 i ens hem abstingut 15 vegades. Davant la pandèmia de la Covid-19 hem presentat al govern 160 propostes per a plantar-hi cara orientades a la promoció econòmica i a l’atenció social. També toca fer un primer balanç de la feina del tripartit durant aquest primer any. Pensem que l’ajuntament no funciona amb l’agilitat que necessita la ciutadania, són escassos els temes que es porten al plenari, i massa sovint es diu “això es culpa dels d’abans”. Mirem endavant, tenim 3 anys. Emplacem a Ingla i als seus socis a què treballem plegats perquè les propostes de govern arribin als grups de l’oposició en temps i forma, de manera que puguin ser debatudes i millorades. En definitiva, que es recuperi el to constructiu i positiu que sempre ha tingut el Ple de Sant Cugat.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat Quan un contracte caduca i cal continuar prestant el servei, sempre es busca la fórmula administrativa legal per fer-ho possible. Quan cal fer una despesa d’urgència o sobrevinguda sovint es fa un reconeixement de deute. Totes les administracions fan reconeixements de deute. No és pas il·legal, és un acte justament de transparència. La llei preveu aquesta fórmula quan es tracta de factures que no s’han pogut tramitar per la via ordinària. És el cas del servei de recollida de vehicles, l’anomenada “grua”. Els polítics prenem decisions polítiques. Per exemple, decidim si volem municipalitzar o externalitzar un servei però, finalment, l’expedient es construeix administrativament amb la necessària signatura final dels secretaris i interventors. Jo entenc que la política és alguna cosa més que la gestió, que evidentment ha de ser rigorosa. La política és l’art de transformar. Tenim una ciutat magnífica i això no és ni per casualitat ni per deixadesa. Hi ha hagut molt esforç per part de tots els equips anteriors, tant del govern com de l’oposició. Em dedico a la política perquè les coses passin, per millorar la vida de la gent i això només es pot fer construint. També amb l’adversari polític. Em preocupa l’obsessió de l’actual govern de la ciutat per destruir. Em preocupa que ben entrat el mes de maig la ciutat no tingui pressupost, no tingui projecte. Em preocupa aquest estil de fer política.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajunament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat Ha passat més d’un mes d’ençà que aquest virus va paralitzar la nostra ciutat, el país i pràcticament mig món. Mai havíem viscut res igual. El virus ha abaixat les persianes dels nostres carrers, ha deixat les escoles buides, ha tancat a tothom a casa i, fins i tot, ha confinat Sant Jordi, els llibres, les roses i els concerts. No reconeixem Sant Cugat. Moltes persones han perdut la vida, altres lluiten a l’UCI per tornar a respirar i moltes, sortosament, s’han recuperat. El virus ha fet estralls a les residències de gent gran i en l’àmbit laboral la situació és més que greu. Molts han hagut de tancar el negoci o han hagut de tramitar l’atur o tenen un ERTO. Mai havíem viscut res igual. Per superar tot això, que ho farem, ens cal remar junts, en la mateixa direcció. Tots els sectors, públic, privat i tercer sector hi podem fer alguna cosa. Està clar que els governs són els que han de gestionar i fer que les coses passin, però no ho poden fer sols. Són necessaris grans acords de ciutat, de país, no n’hi ha prou amb acords de govern. Anem amb compte amb aquest virus, no sigui que a més de la crisi sanitària, econòmica i social no provoqui també, una crisi democràtica. Mai havíem viscut res igual i per això cal generar confiança, espais de debat, un treball conjunt amb voluntat clara de sumar. Aviat farà un any de les eleccions municipals, llavors la suma entre 3 no va costar gaire, però aquella suma no era per afrontar una crisi, era per derrotar un “enemic” polític i assolir el govern de la ciutat. Ara l’enemic és el virus, esperem que aquest govern sàpiga sumar contra la Covid-19, per cert, molt més perillós que el grup de Junts per Sant Cugat.

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat Mai hauríem imaginat una situació com la que estem vivint, sembla una peli de ciència-ficció. El Coronavirus ha tancat gairebé tota la vida pública de Sant Cugat, ara, fa una cara completament diferent. La majoria de comerços i equipaments tancats, els actes suspesos o ajornats, els carrers buits, els parcs sense criatures, els bancs sense avis ni àvies, i el que és pitjor, hi ha gent malalta o en risc. Junts per Sant Cugat, conscients de la importància del moment, hem fet costat a l’alcaldessa, ens hem ofert, des del primer dia de la crisi, a col·laborar en el que calgui. Ara toca donar suport. Ho tenim clar. Però també toca estar informats com a grup polític i poder participar en les decisions o aportar propostes i així ho hem fet saber. Perquè en aquesta lluita tothom hi ha de contribuir. El govern de la ciutat ha d’informar, gestionar i adoptar les mesures que calgui en l’àmbit social i econòmic. Els veïns i veïnes ens hem de quedar a casa com se’ns ha demanat. El personal sanitari ja està demostrant tot el que val i més. Els comerços que han d’obrir i els que han de tancar, també es mereixen un reconeixement. A tots i totes moltes gràcies! En definitiva, si fem tot el que s’espera de nosaltres amb responsabilitat, de ben segur que, com diuen a Itàlia “Andrà tutto bene”

  • Per Carmela Fortuny, regidora de l’Ajuntament de Sant Cugat i portaveu de Junts per Sant Cugat La meva filla i el meu fill han anat a escola a Sant Cugat i han gaudit, també, de programes escolars complementaris municipals. A Sant Cugat fa molts anys que es treballa una oferta d’activitats relacionades amb els valors i el coneixement del municipi. Parlo del Pla de Dinamització Educativa que s’ofereix a tots els centres educatius del municipi, són tallers relacionats amb la violència masclista, la diversitat, la discapacitat, el medi ambient, entre d’altres. Suposa una feinada pels serveis tècnics municipals d’educació però te un fort fonament educatiu. En la Convenció dels drets dels Infants de les Nacions Unides (1989) els nens i les nenes deixen de ser considerats com a objectes de protecció per convertir-se en subjectes titulars de drets. Les famílies tenim el deure d’educar els nostres fills i filles però no són una propietat. A Sant Cugat, escola, família i ciutat, afortunadament, fem pinya i eduquem els infants per a que siguin persones amb criteri que respectin tot el que significa “l’altre”. Per aquesta i altres raons, des de l’octubre del 2012, Sant Cugat està reconeguda per la UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància. Per tot plegat, davant la proposta de VOX: més “Educació 360º” i menys Vetos Parentals.

  • “TOC, TOC… Què hi ha algú?” Ja ha passat el 10N i estem pitjor que abans. Per ser més concreta, rectifico… Estan pitjor que abans. L’independentisme està millor i Espanya molt pitjor. A Espanya s’han afeblit i s’han d’entendre. A Catalunya l’independentisme està més fort i ens hem d’entendre. En clau de ciutat, a Sant Cugat, vull agrair els vots per la llibertat. Gràcies sinceres a tots els que heu votat independentisme i que ha fet que per primera vegada en unes eleccions generals, Sant Cugat es visualitzi com a una ciutat nítida i clarament independentista. Gràcies als votants d’Esquerra Republicana, de la CUP, i especialment de Junts per Catalunya. Aquest 10N ha estat el del ni un vot enrere i ara toca més que mai seguir avançant. Més vots que signifiquen més escons, senadors i diputats. ERC repeteix victòria a Catalunya i no ho té fàcil, però m’il·lusiona pensar que sabrà decidir en clau de país. I que davant un context hostil i de repetides cites electorals, que l’independentisme avanci, ens interpel·la. Davant els que ens volen ignorar, cal solució conjunta i unitària. Davant el creixement de la ultradreta, plantem cara, fem política. Toc, toc… I ha algú a l’altre costat de la taula? Toc, toc… Hi ha algú disposat a resoldre el conflicte políticament? Toc, toc… #SpainSitAndTalk Plantem cara conjuntament com a estratègia per guanyar com a país.