Dental Valles Banner

Carmela Fortuny

Junts Per Sant Cugat

  • “TOC, TOC… Què hi ha algú?” Ja ha passat el 10N i estem pitjor que abans. Per ser més concreta, rectifico… Estan pitjor que abans. L’independentisme està millor i Espanya molt pitjor. A Espanya s’han afeblit i s’han d’entendre. A Catalunya l’independentisme està més fort i ens hem d’entendre. En clau de ciutat, a Sant Cugat, vull agrair els vots per la llibertat. Gràcies sinceres a tots els que heu votat independentisme i que ha fet que per primera vegada en unes eleccions generals, Sant Cugat es visualitzi com a una ciutat nítida i clarament independentista. Gràcies als votants d’Esquerra Republicana, de la CUP, i especialment de Junts per Catalunya. Aquest 10N ha estat el del ni un vot enrere i ara toca més que mai seguir avançant. Més vots que signifiquen més escons, senadors i diputats. ERC repeteix victòria a Catalunya i no ho té fàcil, però m’il·lusiona pensar que sabrà decidir en clau de país. I que davant un context hostil i de repetides cites electorals, que l’independentisme avanci, ens interpel·la. Davant els que ens volen ignorar, cal solució conjunta i unitària. Davant el creixement de la ultradreta, plantem cara, fem política. Toc, toc… I ha algú a l’altre costat de la taula? Toc, toc… Hi ha algú disposat a resoldre el conflicte políticament? Toc, toc… #SpainSitAndTalk Plantem cara conjuntament com a estratègia per guanyar com a país.

  • Més urnes i més política Estem satisfets d’aprovar l’acord unitari plantejat per l’ACM i l’AMI, organitzacions de les quals en forma part l’Ajuntament de Sant Cugat tot i lamentar l’abstenció del grup municipal del PSC. Satisfets de què Sant Cugat s’adhereixi a més del 80% dels ajuntaments de Catalunya que han convocat plens extraordinaris per aprovar la mateixa moció. Podríem parlar de les formes, de la resposta institucional del nostre Ajuntament, dels tempos en un moment que calen respostes unitàries i ràpides, però avui volem parlar d’amnistia, de llibertat i d’autodeterminació.. 100 anys de presó és una barbaritat. La sentència condemna els presos polítics, a la democràcia, a la política i a Catalunya. La sentència condemna a tothom, també als 2.300.000 electors de l’1 d’octubre. La sentència l’ha escrit una justícia inhumana i profundament antidemocràtica. Constata l’absoluta falta de garanties. Els condemnen per sedició però ja havien aplicat el prejudici de rebel·lió per prendre’ls els seus drets polítics. Els danys que ja s’han produït són irreparables. I ara el dany que la sentència infligeix és injustificable. L’Estat espanyol (tingui el color que tingui, es digui Rajoy o es digui Sánchez) enterra drets, llibertats i democràcia, i un dels principis democràtics essencials, que és el dret a una justícia justa. Si per posar urnes ens condemnen a tots a 100 anys de presó, la resposta és clara. Més urnes i més política. Quan ens volen dir que no hi ha camins per la independència, la sentència demostra que la independència és el camí.

  • El conjunt de les persones que formem part del projecte polític Junts per Sant Cugat volem, sobretot, construir ciutat. El nostre principal propòsit és aquest. En el meu parlament el dia de la constitució del nou ajuntament, en vaig fer una clara referència.

  • Els cicles electorals són d’una durada esquifida en comparació amb els grans projectes que transformen la ciutat. A Sant Cugat moltes d’aquestes transformacions estaven en la seva fase final o en execució molt avançada coincidint amb el canvi de Govern.

  • 2018 ha estat per mi un any de grans canvis, el vaig començar com a regidora i l’he acabat com a alcaldessa, un gran repte que em permet dedicar la meva energia a Sant Cugat. Hem viscut també un any força complicat en la política i en la societat catalana, en el que hem vist restringits els nostres drets i les nostres llibertats.