Promo banner TVSC

Tarta Tatín

tarta-tatin-interiorIngredients:
1 massa de pasta brisa
80 g de mantega
100 g de sucre
1 kg / 4-5 de pomes (tipus golden)
Canyella, opcional

Elaboració:

  1. Pelar les pomes, treure el cor i tallar-les a quarts.
  2. Desfer la mantega i el sucre en una paella fins a aconseguir un caramel de to entre daurat i torrat.
  3. Afegir el caramel a la base del motlle i disposar les pomes amb el tall cap amunt al fons del motlle. Utilitzar les suficients pomes per emplenar tota la superfície.
  4. Tapar el motlle amb paper d’alumini i fornejar a 180º durant 20 minuts.
  5. Treure del forn el motlle i cobrir les pomes amb la massa per sobre, ficant les vores de la massa cap en dins. Punxar amb un ganivet la massa en 3 o 4 llocs.
  6. Fornejar a 180º durant 30 minuts o fins que la massa estigui daurada.
  7. Retirar del forn i esperar a desemmotllar amb molt de compte quan estigui a temperatura ambient per no cremar-nos amb el caramel.

La tradició diu que el pastís Tatin va ser creat per accident a l’Hotel Tatin. Una distracció d’una de les germanes Tatin, que regentaven l’hotel, va fer que les pomes es cuinessin més del compte i per no desaprofitar-les, van posar la pasta per sobre i la van fornejar. Després van donar la volta amb molt de compte, donant lloc a aquesta variant tan coneguda de la cuina francesa.

Deixa un comentari