Promo banner TVSC

Conill amb salsa d’ametlles o “Porrilla”


Per Maria Santaella

Ingredients:
1 conill
100 g ametlla torrada pelada
4 o 5 dents d’all
1 pastilla de caldo de carn
4 llesques de pa (xusco o pagès)
Mandonguilles
1 got de vi blanc
1 got de brandy
Aigua, sal i pebre

Elaboració:

  1. Salpebrar els talls de conill.
  2. Sofregir el conill en una cassola amb oli d’oliva ben calent. Donar un parell de voltes i afegir el got de brandy, les dents d’all i la pastilla de caldo de carn. Tapar i deixar coure durant 45 minuts a foc suau.
  3. Afegir la salsa a la cassola amb el conill, junt amb les mandonguilles i deixar coure 20-25 minuts més. Salar al gust.

Per fer la salsa:

  1. fregir el pa amb una quantitat generosa d’oli d’oliva sense arribar a cobrir el pa. Retirar el pa i mullar les llesques amb el vi blanc.
  2. Amb el mateix oli, fregir ràpidament les ametlles i retirar.
  3. Passar per la batedora el pa, les ametlles, les dents d’all del conill i 2 gots d’aigua fins a aconseguir una salsa de textura suau.
  4. Si la salsa queda espessa, afegir aigua.

Deixa un comentari