Dental Valles Banner

Un català format a Sant Cugat, bisbe de Fukuoka (Japó)15/04/2020 – REDACCIÓ /

El papa Francesc ha nomenat bisbe de la diòcesi de Fukuoka, al sud-oest del Japó, al bisbe claretià català Josep Maria Abella, que va completar els estudis de Filosofia i Teologia a la Facultat de Teologia de la Companyia de Jesús a Sant Cugat abans de ser destinat al Japó l’any 1969.

Pla imatge del bisbe Josep Maria Abella. Foto ACN

El claretià ha assegurat que té previst traslladar-se a la nova diòcesi tan aviat com sigui possible, tenint en compte les restriccions de mobilitat pel coronavirus. “La vida no deixa de donar-nos ensurts. Jo n’acabo d’experimentar un altre fa uns dies. El dimarts sant em va telefonar el Nunci dient que el papa Francesc m’enviava a Fukuoka com a bisbe d’aquella diòcesi”, explica Abella.

Segons ha informat l’orde dels claretians a Catalunya, Abella va ser el màxim responsable mundial dels Missioners Claretians durant 12 anys, del 2003 al 2015. Després de diverses responsabilitats en el Govern General dels Missioners Claretians, el 2015 va tornar al Japó on era rector de la Catedral d’Osaka.

Ha servit la diòcesi d’Osaka com a bisbe auxiliar des de juny de 2018 i ara inicia una nova etapa al capdavant d’aquesta nova diòcesi.

Publicitat

Banc de Sang >


Deixa un comentari