Promo banner TVSC

Un bolígraf i 33 personalitats per retratar el procés català


04/03/2020 – REDACCIÓ /

La Casa Museu Cal Gerrer acull l’exposició “El procés a punta de Bic”, obra del santcugatenc Jordi Magrià. Es tracta d’una mostra d’una trentena de retrats realitzats amb un només un bolígraf blau que ha visitat prop de mig centenar de ciutats catalanes i internacionals.

L’artista santcugatenc Jordi Magrià ha afirmat que aquesta exposició li fa especial il·lusió perquè es celebra a casa seva.

La tècnica de les obres és original i complexa, ja que no permet errors i exigeix una gran capacitat de concentració.

El director de la Casa Museu Cal Gerrer, Frederic Cabanas, ha declarat que li agrada que l’exposició mostri obres realitzades amb una tècnica no vista habitualment i que sigui sobre personatges d’actualitat com els polítics presos entre altres.

Publicitat

Anunci Banc de Sang


proces-punta-bic
Fotografia d’un dels retrats dibuixats per Jordi Magrià

L’autor ha retratat per a aquesta exposició a 33 personalitats claus de la política i les entitats socials catalanes. “El procés a punta de Bic” s’estrena a Sant Cugat té un origen curiós. El Jordi Magrià volia fer un regal als primers líders empresonats, els Jordis, i va fer uns retrats a ells i als primers presos polítics que van tenir molt èxit.

Alguns dels protagonistes han pogut veure els seus retrats i li han fet arribar els seus comentaris a l’autor. Una d’aquestes va ser de Josep Rull, que va li va demanar disculpes perquè quan el seu advocat li va entregar el retrat li va dir que no podia ser que fos un dibuix.

A banda d’aquest comentari, destaca la trobada que va tenir amb el president Carles Puigdemont, arran del dibuix que li va fer.

L’objectiu de l’exposició és denunciar els processos que han portat a la presó i a l’exili als protagonistes de l’exposició. L’autor té a la venda litografies per recaptar fons per a les caixes de solidaritat.

El desig de Jordi Magrià és poder deixar d’exposar aquesta mostra de dibuixos perquè significaria que els presos ja es troben en llibertat i els exiliats han pogut tornar a casa seva.

“El procés a punta de Bic” es pot visitar a la Casa Museu Cal Gerrer fins al pròxim 15 de març.

Deixa un comentari