Dental Valles Banner

Treball en grups reduïts i castells sense pinyes, el nou pla post-COVID-1924/06/2020 – REDACCIÓ /

La Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) ha distribuït un document entre les entitats amb consells per tornar a treballar als locals d’assaig després del confinament, “en el cas que vulguin fer-ho”. Un document que inclou diferents consells que es resumeixen en els següents: Treball en grups de màxim 40 persones i fer castells sense pinya en un temps màxim de cinc minuts són els ítems bàsics d’un protocol que està pendent de rebre l’aval de la Generalitat.

Retrobament dels Castellers de Sant Cugat el passat dissabte 20 de juny

“És una preparació tècnica, però no podem parlar d’assaig perquè hi ha massa limitacions”, apunten des de la CCCC. Entre les colles, hi ha divisió entre les que només tornaran a reunir-se quan pugui fer-ho tot el grup i les que aposten per reprendre ja l’activitat.

La CCCC recorda que el distanciament interpersonal imposat amb la crisi de la covid-19 és “absolutament incompatible” amb l’activitat castellera i afirma que “en cap cas” s’haurien de tornar a fer castells fins que es permeti el contacte físic. Així ho recull el document distribuït entre les colles el passat cap de setmana, al qual he tingut accés l’ACN. Amb tot, el text també planteja diverses recomanacions per a aquelles colles que vulguin començar a fer proves tècniques “de forma progressiva”.

Consells de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCC)

Són consells que hauran de rebre el vistiplau de la Generalitat, remarca la CCCC, que planteja sis pautes bàsiques a seguir:

Publicitat

Roel Pizza


  1. crear grups estables d’un màxim de 40 persones
  2. no introduir nous participants
  3. no fer proves amb pinya tancada
  4. fer un registre estricte dels assistents
  5. dur mascareta
  6. marcar un temps màxim de cinc minuts per a cada castell amb una durada màxima d’una hora per assaig.

A aquests ítems, s’hi afegeixen indicacions de neteja i desinfecció.

Les recomanacions són per a un període de quinze dies, amb previsió de flexibilitzar-les a mesura que es redueixi la possibilitat de contagi, fins que es pugui retrobar tota la colla. Fonts de la CCCC remarquen que són consells adreçats a aquelles entitats que han mostrat interès a tornar a fer castells, i asseguren que són pautes “per a treball tècnic”, ja que consideren que “totes les limitacions que cal seguir no encaixen amb el concepte d’assaig que té el món casteller”.

En aquest sentit, recorden que hi ha moltes colles que es basen en el principi de ‘si l’últim castell el vam fer tots, el primer també el farem tots junts’, de manera que no preveuen tornar a l’activitat fins que puguin celebrar-se assajos sense limitacions. La CCCC avisa que això es pot allargar fins “que es trobi una vacuna, un tractament efectiu o bé es doni per finalitzada la pandèmia”. En aquest cas, es convida les colles a reprendre les activitats de caràcter més social.

Primer retrobament dels Gausacs

Els Castellers de Sant Cugat ja s’han retrobat. Ho van fer el passat cap de setmana en un acte de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional per al “Sant Pere a casa” que es viurà el pròxim cap de setmana al canal de Youtube de l’Ajuntament i a Televisió Sant Cugat.

Un petit grup de castellers, complint amb les normes de seguretat, van participar el dissabte a la gravació del Seguici de Sant Pere confinat de la Festa Major.

Deixa un comentari