Dental Valles Banner

Tot a punt per la cinquena edició del festival de cinema “Sant Cugat Fantàstic”22/04/2019 – REDACCIÓ /

El festival de cinema “Sant Cugat Fantàstic” arriba del 2 al 5 de maig a la seva 5a edició als Cinemes Sant Cugat plena de premieres i preestrenes.

santcugat-fantastic
Fotografia del cartell de l’anterior edició

La meitat de les pel·lícules que es projectaran als Cinemes Sant Cugat són inèdites a l’estat espanyol.

Inaugurarà el festival l’australiana “Nazi undead” d’Steven Spiel mentre que la pel·lícula alemanya d’Oliver Kienle “Four hands” que serà l’encarregada de posar punt i final al festival amb una història de dues germanes perseguides per un passat sanguinari i traumes d’infància.

Altres llargmetratges que podrem veure per primer cop al Sant Cugat Fantàstic són les nord-americanes The cleaning lady i Ruin me, dues cintes de terror.

Publicitat

Taula Tercer Sector


Continuant amb les premieres vingudes de ben lluny, l’anime “Okko el Hostal y sus fantasmas” serà una de les notes familiars del festival: un film dirigit pel japonès Kitaro Kosada. Per últim, la gal·lesa Canaries i l’australiana Osiris Child seran dos dels quatre films de temàtica extraterrestre que serviran per fer homenatge al 40è aniversari d’Alien.

Cinema fet a casa nostra

Les altres dues són preestrenes de pel·lícules catalanes. “Anunnaki”, dels directors Joan Frank Charansonnet i Ruben Vílchez, és un homenatge als film de sèrie B dels 80 amb uns éssers reptilians que lluiten per obtenir el poder de la Terra entre copes de sang i música estrident. “After the lethargy” de Marc Carreté s’endinsa en el terror a partir d’una jove ufòloga que investiga un suposat espai freqüentat per extraterrestres. Un altre film català que es veurà a Sant Cugat és “Solo Secuencias”, de Chico Morera. Aquest projecte està pensat com una websèrie dividida en seqüències curtes autoconclusives que juntes tenen un cos propi on la improvisació i el terror i un xic de surrealisme són els protagonistes. Serà el primer cop que aquest film passa per un festival de cinema.

Per tancar la selecció oficial s’han escollit altres pel·lícules de gènere. És el cas de “Ghostland”, del francès Pascal Laugier que ha arrasat allà on ha anat amb un recepta de terror psicològic sense concessions. En un línia més còmica podrem gaudir de la hilarant “One cut of the dead”, un film japonès que dona una volta cinèfila a la temàtica zombi amb una recepta plena d’humor i gags. També del Japó en coproducció amb Austràlia “Top Knot Detective”, un documental sobre un actor de pel·lis de samurais i tokusatsu. Serà el film que es presenta en col·laboració amb les Nits de Cinema Oriental de Vic, on va tenir la seva premiere l’any passat.

Premi CreaNova, al millor curtmetratge

En l’apartat dels curtmetratges el festival aposta un any més per la proximitat. “Vaca” de la directora Marta Bayarri serà el curt inaugural del 5è Sant Cugat Fantàstic.

També tornaran al Sant Cugat Fantàstic els directors Ángel Gomez, Juan de Dios Garduño, Alvaro Rodriguez i el duo Toni Pinel i Cris Gambín que presentaran respectivament els seus nous treballs “Cariño”, “Lobisome”, “Le blizzard” i “Zombiosi”.

Altres coneguts que repetiran amb curtmetratges són Ivan Mulero, Marc Martínez Jordan i Joaquim Bundó que presentaran a Sant Cugat “Camisa de fuerza”, “Tu último día en la Tierra” i “Inquietante”. També habituals del festival són les de Adrià Guxens i David Muñoz que competiran amb els seus curts d’inspiració asiàtica “Meiying MG-01” i “Mi nombre es Koji”. Els que trepitjaran el festival per primer cop són Joan Vives, Frankie de Leonardis i Héctor Romance i Tariq Porter amb els seus curts “L’escarbat al final del carrer”, “Flotando”, “Impacto” i “Cendra”.

Tots ells competiran amb al Premi CreaNova al Millor Curt valorat en 500 euros. El Col·legi CreaNova de Sant Cugat se suma així als patrocinadors del festival.

Cinema a la fresca

Coma novetat, les nits de divendres i dissabte, davant mateix dels Cinemes Sant Cugat, s’instal·larà una pantalla gegant on es projectaran continguts fora de competició.

Xerrades sobre aliens, robots i l’espai

La temàtica alien tornarà també en l’apartat de les xerrades. Una de les conferències serà sobre robots extraterrestres impartida per Jordi Ojeda, autor del llibre “Robots de cine”. De María a Alita i el professor d’astrofísica Xavier Luri ens explicarà els passos que hem de fer des del punt de vista científic i tecnològic si volem governar la galàxia.

Deixa un comentari