Promo banner TVSC

Sortir de casa pot costar entre 100 i 600.000 euros


16/03/2020 – REDACCIÓ /

El decret d’estat d’alarma aprovat pel govern espanyol aquest dissabte preveu sancions en cas d’incompliment o resistència a les ordres de les autoritats. La sanció mínima prevista és de 100 euros i la màxima de 600.000 euros per als casos més greus.

santcugat-monestir
Fotografia d’arxiu de la ciutat des de l’aire

L’Ajuntament de Sant Cugat ha alertat d’aquestes sancions per als infractors que incompleixin les ordres de confinament a casa imposades pel Govern espanyol en el decret.

Fonts del Ministeri de l’Interior han explicat que no s’ha creat cap sanció específica per l’estat d’alarma, sinó que els agents tindran les mateixes eines que aplicaven fins ara, i aplicaran els principis de “proporcionalitat” i “aplicació gradual”. 

Publicitat

Anunci Banc de Sang


Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a ‘llei mordassa’, i el codi penal. La primera preveu sancions d’entre 30.000 i 600.000 euros en infraccions greus, com ara la celebració d’espectacles públics que estiguin prohibits; de 600 a 30.000 euros en infraccions greus, com ara la desobediència o resistència a l’autoritat; i de 100 a 600 euros en les infraccions lleus.

Totes aquestes mesures volen evitar el contagi per coronavirus i impedir el col·lapse dels serveis sanitaris.

Deixa un comentari