Sant Cugat torna a recordar el seu passat rural a la 2a edició de la Fira de les Portadores30/09/2019 – REDACCIÓ /

Aquest cap de setmana els santcugatencs van recuperar el seu passat rural i vitivinícola en la segona edició de la Fira de les Portadores. Una cita que va comptar amb moltes activitats familiars on els més menuts van poder conèixer les arrels de la seva ciutat des d’una vessant participativa i oberta a tothom.

Els més petits van aprendre vocabulari bàsic de l’època com masover, dida, pubilla o pastor. Alguns, fins i tot, es van guarnir per a l’ocasió amb vestits tradicionals i els més valents van treure’s les sabates per trepitjar el raïm i fer vi.

Els grans van poder provar el vi de la D.O. Collserola directament del porró. Una varietat recuperada per productors locals i que recorda al vi que bebien els avis i els revesavis de les masies de Sant Cugat.

Publicitat

Taula Tercer Sector


La Fira de les Portadores és la continuació del projecte Patrimoni Viu, engegat fa 12 anys per Museus de Sant Cugat per donar a conèixer el patrimoni i la història local i el valor del nostre llegat vitivinícola.

La celebració agafa els seu nom d’una de les fires més importants del Sant Cugat rural, que va ser molt important a la ciutat fins que es va deixar de fer vi al Celler Cooperatiu als anys 80.

Deixa un comentari