Promo banner TVSC

Sant Cugat pagarà un 40% menys del Tribut Metropolità


18/10/2019 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha arribat a un acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que rebaixa en prop d’un 40% els 6,9 milions d’euros que el conjunt de contribuents del municipi han d’abonar per entrar a l’Àrea Metropolitana.

AMB-oficinesOficines de l’AMB a Barcelona

Però com es traduirà aquesta rebaixa en l’impost que ja està arribant a algunes llars? Per aquells immobles residencials que fins ara paguin un IBI d’entre 600 i 800 euros, el nou impost serà de poc més de 50 euros. Si paguem un IBI un 1000 euros, es pagarà un Tribut Metropolità de 70 euros.

Per un aparcatemt que fins ara pagui uns 25 euros d’Impost de Bens Immobles (IBI) a l’Ajuntament, ara pagaran a l’AMB uns 4.

L’Ajuntament ha volgut deixar molt clar que l’IBI i el nou Tribut Metropolità són dos impostos diferents. El primer el cobra l’Ajuntament en funció del valor cadastral de l’immoble i el segon, tot i que es basa també en aquest valor, no el cobra el consistori sinó l’AMB.

Publicitat

El periode de pagament d’aquest nou tribut ja ha començat i s’allargarà fins al proper 16 de desembre. Els santcugatencs rebran una carta informativa amb l’import a pagar, però poden informar-se també al web de l’AMB o trucant al telèfon 93 506 97 56. El què no permet el web és fer el càlcul de quan pagarem en funció del nostre valor cadastral perquè s’han aplicar més variables a part del tipus impositiu.

A aquest import s’apliquen una sèrie de bonificacions. La més significativa és la reducció del 60% per a immobles d’ús residencial. Tampoc es cobrarà l’impost a immobles que tinguin un valor cadastral inferior als 45.000 euros, ni a aquells rebuts inferiors a 3 euros.

Publicitat

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i el Tinent d’Alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, van anunciar en roda de premsa aquest acord amb l’AMB. Recordem que aquest nou tribut es carrega als santcugatencs perquè la ciutat va entrar aquest 1 de gener a la zona 1 dels sistema tarifari, amb 18 municipis més. Una entrada que suposa pagar la meitat per una T10, però també representa un nou impost. Segons l’AMB a Sant Cugat li pertocava pagar 6’9 M€ mentre que l’Ajuntament, amb un altre criteri de còmput sobre el cadastre, calculava 4’2 M€.
L’equip de govern anterior va intentar negociar aquesta rebaixa amb l’AMB, però finalment va decidir presentar un contenciós i trencar les negociacions. Amb l’entrada del nou govern municipal a la ciutat, es van reprendre el diàleg amb l’AMB.

El nou Ajuntament va decidir retirar el contenciós i reprendre la negociació.

Una rebaixa de prop d’un 40% que ens permet beneficiar-nos de reduccions en el preu del transport públic, però també d’altres serveis que desde l’alcaldia valoren molt positivament.

El nou Impost Metropolità no es pot fraccionar i a partir d’ara es cobrarà cada any.

2 comentaris a “Sant Cugat pagarà un 40% menys del Tribut Metropolità

  • Hola Eduardo, per ara només et podem trasllar la informació que ha facilitat l’Ajuntament a la roda de premsa:

   “Aquest nou tribut, que cobra i gestiona íntegrament l’AMB, finança les actuacions neces­sàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat en matèria de mobilitat (foment del transport sostenible) i espai públic (manteniment de parcs i d’espais naturals).

   Entre d’altres millores concretes, pagar aquest tribut permet a Sant Cugat gaudir de la tarifa plana del transport públic i desplaçar-se amb targeta d’una zona a Barcelona i la resta de municipis de la primera corona metropolitana. Cal recordar que els santcugatencs i santcugatenques han gaudit d’aquesta tarifa des del passat 1 de gener de 2019.

   “Aquesta mesura”, ha destacat l’alcaldessa Mireia Ingla, “ha suposat un abaratiment del transport públic i un impuls important cap a una mobilitat més sostenible”. Així mateix, també s’està treballant perquè l’AMB assumeixi la gestió de les línies d’autobús urbà dels municipis de la segona corona metropolitana, entre ells Sant Cugat.”

Deixa un comentari