Dental Valles Banner

Sant Cugat pagarà un 40% menys del Tribut Metropolità18/10/2019 – REDACCIÓ /

L’Ajuntament de Sant Cugat ha arribat a un acord amb l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que rebaixa en prop d’un 40% els 6,9 milions d’euros que el conjunt de contribuents del municipi han d’abonar per entrar a l’Àrea Metropolitana.

AMB-oficinesOficines de l’AMB a Barcelona

Però com es traduirà aquesta rebaixa en l’impost que ja està arribant a algunes llars? Per aquells immobles residencials que fins ara paguin un IBI d’entre 600 i 800 euros, el nou impost serà de poc més de 50 euros. Si paguem un IBI un 1000 euros, es pagarà un Tribut Metropolità de 70 euros.

Per un aparcatemt que fins ara pagui uns 25 euros d’Impost de Bens Immobles (IBI) a l’Ajuntament, ara pagaran a l’AMB uns 4.

L’Ajuntament ha volgut deixar molt clar que l’IBI i el nou Tribut Metropolità són dos impostos diferents. El primer el cobra l’Ajuntament en funció del valor cadastral de l’immoble i el segon, tot i que es basa també en aquest valor, no el cobra el consistori sinó l’AMB.

Publicitat

Taula Tercer Sector


El periode de pagament d’aquest nou tribut ja ha començat i s’allargarà fins al proper 16 de desembre. Els santcugatencs rebran una carta informativa amb l’import a pagar, però poden informar-se també al web de l’AMB o trucant al telèfon 93 506 97 56. El què no permet el web és fer el càlcul de quan pagarem en funció del nostre valor cadastral perquè s’han aplicar més variables a part del tipus impositiu.

A aquest import s’apliquen una sèrie de bonificacions. La més significativa és la reducció del 60% per a immobles d’ús residencial. Tampoc es cobrarà l’impost a immobles que tinguin un valor cadastral inferior als 45.000 euros, ni a aquells rebuts inferiors a 3 euros.

L’alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla i el Tinent d’Alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat, Pere Soler, van anunciar en roda de premsa aquest acord amb l’AMB. Recordem que aquest nou tribut es carrega als santcugatencs perquè la ciutat va entrar aquest 1 de gener a la zona 1 dels sistema tarifari, amb 18 municipis més. Una entrada que suposa pagar la meitat per una T10, però també representa un nou impost. Segons l’AMB a Sant Cugat li pertocava pagar 6’9 M€ mentre que l’Ajuntament, amb un altre criteri de còmput sobre el cadastre, calculava 4’2 M€.
L’equip de govern anterior va intentar negociar aquesta rebaixa amb l’AMB, però finalment va decidir presentar un contenciós i trencar les negociacions. Amb l’entrada del nou govern municipal a la ciutat, es van reprendre el diàleg amb l’AMB.

El nou Ajuntament va decidir retirar el contenciós i reprendre la negociació.

Una rebaixa de prop d’un 40% que ens permet beneficiar-nos de reduccions en el preu del transport públic, però també d’altres serveis que desde l’alcaldia valoren molt positivament.

El nou Impost Metropolità no es pot fraccionar i a partir d’ara es cobrarà cada any.

13 comentaris a “Sant Cugat pagarà un 40% menys del Tribut Metropolità

  • Hola Eduardo, per ara només et podem trasllar la informació que ha facilitat l’Ajuntament a la roda de premsa:

   “Aquest nou tribut, que cobra i gestiona íntegrament l’AMB, finança les actuacions neces­sàries per aconseguir un territori metropolità més ordenat en matèria de mobilitat (foment del transport sostenible) i espai públic (manteniment de parcs i d’espais naturals).

   Entre d’altres millores concretes, pagar aquest tribut permet a Sant Cugat gaudir de la tarifa plana del transport públic i desplaçar-se amb targeta d’una zona a Barcelona i la resta de municipis de la primera corona metropolitana. Cal recordar que els santcugatencs i santcugatenques han gaudit d’aquesta tarifa des del passat 1 de gener de 2019.

   “Aquesta mesura”, ha destacat l’alcaldessa Mireia Ingla, “ha suposat un abaratiment del transport públic i un impuls important cap a una mobilitat més sostenible”. Així mateix, també s’està treballant perquè l’AMB assumeixi la gestió de les línies d’autobús urbà dels municipis de la segona corona metropolitana, entre ells Sant Cugat.”

 1. Soc de l’opinió que “pa ese viaje no hacían falta alforjas”, m’explico: els municipis adherits a partir de l’u de gener de 2019 només hem guanyat poder viatjar amb una tarja de transport T-10 a meitat de preu, en contrapartida ens posen un nou impost que en el cas de casa nostra ens representa gairebé cent €. conclusió: la “rebaixa” ens costa el mateix que 10 targetes T-10, quantitat que no fem servir mai en tot l’any.
  Per altra banda, considero totalment injust que en un cas com el nostre, matrimoni en edat de jubilació, amb actualització de la pensió de 0,25 % anyal, que hem llogat una part de casa nostra per poder anar tirant, haguem de pagar per uns serveis que no gaudim a Molins de Rei ni molts dels municipis de nova adhesió i en canvi els llogaters que gaudeixen dels mateixos serveis, no facin cap aportació al conjunt. M’agradaria que algú em sabés raonar aquesta discriminació.

 2. Les notificacions s´estan fent per correu normal, no detalla les valoracions de les reduccions, ni de les bonificacions aplicades. Per la qual cosa, es desconeix que correspondrà en períodes successius.
  Estimo que situa en indefensió als contribuents

 3. Es un impost injust, dons molta gent que’l pagara no agafacasi mai el tren, deurian de pagarlo el wue fa ussovint del mateix y no els propietaris de algún inmoble

 4. Es un impost injust, com es posible que una tasa amparada en la mobilitat agafi com origen de càlcul, precisament una cosa tan estática com els inmobles, que també pagan l’I.B.I.. I la gent gran, que no agafa ni bus ni tren ni res?.
  Entenc que es tracta d’ànim recaudatori, i que sobretot, els que portem cotxe, que ja ens fan tributar per I’Impost sobre Vehicles de Tracció mecánica, no tindriem que pagar. Jo ho recorreré-

 5. No estoy de acuerdo con este impuesto son unos ladrones yo cuando he cojido el transporte público he pagado no tengo porque pagar el de todos y menos donde vivo que no hay nada

 6. Quina vergonya d’impost.
  Ja no saben què fer per treure’ns els diners.
  Jo no vaig MAI en transport públic i trobo totalment fora de lloc que aquest impost em repercuteixi a mi i a qualsevol altra persona que, com jo, no utilitzi transport públic.

 7. Un impost injustificat que paguem en funció del valor catastral?? I quina relació té el transport amb el pis? I per què hem de pagar tots si no agafem mai els FCG? Poc transparent.

 8. Es un impuesto recaudatorio e injusto creo que quien coge el autobús o el tren lo tienen de pagar igual que el que coge un taxi lo paga y no pagamos todos un impuesto para que salga más económico pero tranquilos en las queridas URNAS los ciudadanos volveremos a VOTAR y ya no saldréis ( Ladrones )

 9. Les quantitats que expliqueu no són certes. Em correspon un IBI d’un 750€ any ( que tinc deducció del 50% per familia numbrosa) i m’ha arribat el rebut fel nou impost per valor de 84€. No tothom surt igualment beneficiat, ni tampoc ens diuen la veritat del famós acord. Totalment injust la manera de calculsr-lo i aplicar-lo

  • Bon dia, nosaltres informem de les xifres i càlculs aproximats que ens ha fet arribar l’equip de govern, no és tan senzill de calcular de manera genèrica. Gràcies

Deixa un comentari